Česká jezdkyně při závodu ve Francii nezvládla překážku. Kůň ji málem ušlapal

Česká jezdkyně Gabriela Slavíková nezvládla se svým hnědákem překážku a z vysoké výšky dopadla na zem. Během závodu Mondial du Lion-d'Angers ve Francii si tak vysloužila diskvalifikaci. Slavíkové se naštěstí nic nestalo.

Víkendový závod ve Francii skončil ještě před cílem pro českou jezdkyni Gabrielu Slavíkovou a jejího hňedáka Granta. Po nezvládnutí 17. překážky vyhodil kůň jezdkyni ze sedla. Ta se zakrytým obličejem jen doufala, že na ni nedoskočí. Ačkoliv byla jezdkyně s číslem 610 diskvalifikována, nic se jí nestalo.

Již 35. ročník Mondial du Lion-d'Angers se konal i přes koronavirová opatření. Za normálních okolností se závodu účastní několik tisíc návštěvníků, letos se obešel bez publika. Akce se zúčastnili závodníci z 19 zemí.

„Je tu špičková konkurence,“ zdůraznila před závodem jeho ředitelka Sophie Cellierová. Soutěže se dále zúčastnila například Britka Rosalind Canterová, Němka Ingrid Klimkeová nebo Caroline Powellová za Nový Zéland a Tiana Coudraová z USA.

Organizátoři celý závod přizpůsobili pravidlům uloženým od Mezinárodní jezdecké federace. „Respektujeme jejich rozhodnutí. Zároveň ale žádáme všechny, aby respektovali naši práci a práci jezdců,“ dodala Cellierová.

Tagy:
Francie Nový Zéland kůň USA jezdectví Gabriela Slavíková Mondial du Lion-d'Angers