Babí léto je zatím v nedohlednu. Do Česka dorazí přeháňky, na horách bude sněžit

Počasí 26.9.2022 7:08

Do České republiky před pár dny dorazil podzim a odpovídá tomu i počasí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu můžeme v následujících dnech očekávat déšť, bouřky i teploty kolem 15 °C. Zdá se, že babího léta se letos nedočkáme.

V pondělí bude oblačno až zataženo, v noci se ojediněle objeví mlhy, místy pak déšť nebo přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 14 až 18 °C,“ předpovídají meteorologové na webu ČHMÚ.

Úterý by pak mělo být zatažené až oblačné, ráno a večer místy až polojasné. „Ojediněle se přes den na většině území objeví přeháňky nebo déšť, na východě i bouřka. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 10 až 15 °C,“ dodávají meteorologové.

Ve středu bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle se podle ČHMÚ přes den objeví přeháňky nebo občasný déšť, a to zejména na severu a západě zpočátku nad 1 100 m. Srážky mohou být smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 9 až 13 °C.

Čtvrtek bude oblačný až zatažený, místy až polojasný. Zejména na severozápadě a ráno se ojediněle objeví i mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou k 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 12 až 16 °C.

Také v pátek bude oblačno až zataženo, místy až polojasno. „Ojediněle se objeví přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 až 3 °C, nejvyšší denní teploty mezi 13 až 17 °C. V následujících dnech by mělo mít počasí podobný průběh.

Tagy: