Děsivé záběry nehody na Karlovarsku. Řidič auta si nevšiml motorkáře, při odbočování ho smetl

Na Karlovarsku se střetlo auto s motorkou, pro motorkáře přiletěl vrtulník

Karlovarští policisté zveřejnili dechberoucí záběry, na kterých je vidět, jak z ničeho nic vjede do cesty motocyklistovi osobák s vozíkem. Sedmačtyřicetiletý řidič silného stroje teď leží s vážným zraněním v nemocnici. Měl velké štěstí, že nehodu vůbec přežil.

Podívejte se sami. Motorkář předjížděl auta a v tom náhle bez varování mu do cesty vjel osobák s vozíkem. Muž za řídítky už neměl šanci zareagovat a i se svým strojem končí na zemi.

K dopravní nehodě v obci Boč na Karlovarsku mělo dojít tak, že řidič vozidla značky Ford, jedoucí ve směru do Chomutova, při odbočování vlevo zřejmě přehlédl motorkáře, který předjížděl v levém jízdním pruhu kolonu vozidel,“ uvedl mluvčí Policie ČR Karlovarského kraje Jakub Kopřiva.

„V principu je to to, že nedával pozor. To znamená, že se neohlédnul do zpětného zrcátka v momentě, kdy dělal ten manévr, a ta motorka je skutečně rychlá proti autu, tím pádem ten řidič už vůbec nezaregistroval, že má vedle sebe motorkáře,“ popsal dopravní expert mluvčí Policie ČR Karlovarského kraje.

Náraz byl tak silný, že motorkář utrpěl velmi vážná zranění. Do nemocnice ho zdravotníci transportovali letecky. Podobné nehody nejsou přitom ojedinělé. „Stává se to často ze dvou příčin. První je, že motorkář je něco, co není tak viditelné jako automobil. A druhá věc, že zrychlení toho motorkáře, v tomto případě to byla motorka Cruiser, tak není takové, ale u supersportu je třeba pod tři sekundy,“ vysvětlil Sirota.

Proto je důležité nepřetržitě být na silnici ve střehu. „Pro řidiče motocyklů je jedno z nejdůležitějších pravidel vidět a být viděn,“ zakončil apelem Kopřiva.

Tagy: