Převážně oblačno a přeháňky. Sluníčko prorazí až v dalším týdnu, kdy přijde babí léto?

Babí léto

Typické podzimní počasí posledních dní nás bude doprovázet i začátkem týdne. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá převážně oblačno s četnými přeháňkami. Ve středu by se ale mělo vyjasnit, teploty budou postupně atakovat i 20 °C.

neděli bude převážně oblačno. „Čekejte ojedinělé přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C, nejvyšší denní teploty pak kolem 14 až 18 °C, v horách kolem 9 °C,“ předpovídají meteorologové.

Pondělí by mělo být také spíše oblačné, místy se vyskytnou přeháňky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají na 12 až 16 °C,“ uvádí meteorologové na webu ČHMÚ.

A podobné bude i úterý. „Předpovídáme převážně oblačno, na severu a severovýchodě místy s přeháňkami. Během dne začne od západu ubývat oblačnost,“ avizují. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty kolem 13 až 17 °C.

Středa by už mohla být jasná až polojasná, ráno a dopoledne se ojediněle vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C, při celonočním vyjasnění až na 2 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 15 až 19 °C.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, přechodně oblačno s přeháňkami. Ráno se také mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 10 až 6 °C, nejvyšší denní teploty kolem 16 až 20 °C. Takové teploty by mohly vydržet i pro následující dny.

Tagy: