Svědci promluvili o brutálním útoku ve Dvoře Králové. Pobodaná žena bojuje o život

Muž ve Dvoře Králové se měl pokusit zabít svou expřítelkyni.

Detaily pokusu o vraždu ve Dvoře Králové

Po pondělním útoku nožem zůstává pobodaná mladá žena ve velmi vážném stavu na přístrojích v nemocnici a čekají ji další operace. Jednání jejího bývalého partnera, který na ni útočil, policie kvalifikovala jako pokus o vraždu. Protože muž následně spáchal na místě činu sebevraždu, není koho trestně stíhat.

Během pondělního rána zaútočil muž na Benešově nábřeží ve Dvoře Králové na 24letou ženu. „Bodnul ji kudlou a pak nějaký chlap – kolem šli prý dva, ale ten jeden jí šel na pomoc – odtrhnul pachatele, prý ho nakopnul,“ popsal místní obyvatel pro CNN Prima NEWS.

Náhodný kolemjdoucí ji tak s největší pravděpodobností zachránil. Napadená je ale stále ve velmi vážném stavu. „Přijatá těžce pobodaná pacientka se podrobila večer život zachraňujícím závažným zákrokům. Dnes je ještě na dýchacím přístroji a budou plánovány další zákroky. Její stav je velmi vážný,“ upřesnil lékařský náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Tušl.

Napadená žena má být matkou útočníkova dítěte. Svědci záchrany uváděli, že malé dítě na místě činu zůstalo, přijeli si pro něj příbuzní. Co muže dohnalo k tak brutálnímu činu, zatím policie neuvedla. Pár měl ale údajně před vchodem do domu řešit osobní spory.

„V současné době včerejší událost ze Dvora Králové nad Labem prověřujeme pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokus vraždy, kterého se dopustil 34letý muž,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Útočník ale stejným nožem, kterým zaútočil na svou bývalou přítelkyni, spáchal sebevraždu. „Z důvodu, že útočník na místě podlehl zraněním, které si způsobil sám nožem, nelze proti němu zahájit trestní stíhání,“ doplnila Pižlová. Případ tak bude nakonec odložen.

Tagy: