Do Česka se vrací letní teploty, ve čtvrtek vystoupají až k 24 °C. Přijdou však i bouřky

Na „malý pátek“ si lidé v Česku užijí příjemné letní počasí. Bude polojasno až skoro jasno, ojediněle se však mohou vyskytnout přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 20 až 24 °C. Obdobné teploty si užijeme i během víkendu, přijdou však i bouřky či déšť.

Ve čtvrtek bude polojasno až skoro jasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají přeháňky či déšť, ten se objeví zejména na jihu a východě území.

Teploty však budou příznivé, vystoupají k 20 až 24 °C, na severovýchodě kolem 18 až 21 °C. Vát bude mírný severozápadní vítr, který se změní na severovýchodní až východní o síle 2 až 6 m/s, večer zeslábne.

V noci na pátek teploty klesnou k 11 až 7 °C, během dne však opět vystoupají vysoko. Teploměry ukážou hodnoty mezi 23 až 27 °C. Polojasnou až skoro jasnou oblohu však mohou během dne narušit přeháňky, ojediněle bouřky. Vát bude slabý, přes den mírný jihovýchodní až východní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Obdobná situace se bude opakovat i během víkendu. Po nočních teplotách, které klesnou pouze k 16 až 12 °C, se ty denní dostanou na hodnoty 24 až 28 °C, na severovýchodě kolem 22 až 25 °C. Během dne bude oblačno až polojasno, přechodně zataženo. Na většině území se navíc očekávají přeháňky, déšť nebo i bouřky.

V noci na neděli teploty klesnou k 15 až 11 °C. Během dne však budou totožné jako v sobotu: kolem 24 až 28 °C. Obloha bude polojasná až oblačná, opět se očekávají přeháňky, ojediněle bouřky.

Tagy: