Jedenáctiletou dívku zabilo Pendolino, její o rok mladší bratr nehodě přihlížel

Nehoda v Plzni

Pendolino zabilo jedenáctiletou dívku

Teprve jedenáctiletou dívku srazil v pátek ráno rychlík. K tragédii došlo na železniční trati v Plzni před zraky o rok mladšího chlapce. Ten zraněn nebyl, ovšem utrpěl šok a musel být transportován do nemocnice.

Dívka na místě zemřela, její zranění byla fatální a lékař musel konstatovat smrt. O rok mladší bratr skončil v šoku v péči záchranářů, jeho otec krátce poté na místo nehody dorazil a společně s lékaři syna transportoval do nemocnice. „Podle dosavadních informací chlapec žádná zranění neutrpěl, ale byl v šoku,“ potvrdil z místa reportér CNN Prima NEWS Tomáš Polák.

Příčiny tragédie zatím nejsou jasné, podle prozatímních informací měly děti přecházet trať na místech, které tomu není určené. „Dívka přecházela trať mimo místo určené k přecházení,“ potvrdila Krimi Plzeň mluvčí Policie ČR. Proč do kolejiště sourozenci vstupovaly zatím není jasné. „Děti měly na zádech školní brašny, je tedy možné, že šly do školy,“ doplnil z místa reportér Polák.

Pendolino jelo z Karlových Varů do Prahy. Provoz vlaků byl poté zastaven, České dráhy nasadí v úseku Plzeň-Křimice – Plzeň -⁠ Jižní Předměstí náhradní autobusovou dopravu.  Podle informací CNN Prima NEWS se zatím k nádraží není možné se dostat. Nuceno přestoupit bylo asi 80 cestujících. Podle mluvčí policie nedošlo k zranění cestujících.

Provoz byl na místě obnoven po jedné koleji. Podle informací Krimi Plzeň strojvedoucí již neměl možnost jakkoli střetu zabránit. „Dechová zkouška u strojvedoucího byla s negativním výsledkem,“ doplnila mluvčí. Policisté zajistili místo tragédie a dorazil i koroner. Vyšetřování železniční nehody si převzali kriminalisté.

O podobném incidentu, avšak se šťastným koncem, nedávno informoval web CNN Prima NEWS. Dvě malé děti se na záběrech, které kolovaly na sociálních sítích, toulají po kolejišti bez dozoru rodičů. V tu dobu ale naštěstí žádný vlak nepřejížděl, zachránil je navíc muž z bezpečnostní služby. Chvíli poté, co děti poodstoupily od kolejiště, projel vlak.

Tagy: