Kvůli covidu nemohli na pohřeb. Záchranáři z Plzně kolegu doprovodili kolonou sanitek

Po krátké nemoci 29. ledna zemřel 62letý zdravotník Václav Janeček, kterému jeho přátelé a kolegové říkali Bad. Kvůli vládním opatřením však nemohli všichni, kteří se chtěli s Janečkem rozloučit, přijít na pohřeb. Proto svého kolegu doprovodili s 16 sanitkami na jeho poslední cestě Plzní.

Celé rozloučení začalo v 11 hodin dopoledne u budovy Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Plzeňského kraje v Plzni. Kolegové, ať už současní, či bývalí, se v tichosti poklonili rakvi s ostatky, položili k ní květinové věnce a zavzpomínali na svého přítele.

O půl hodiny později pomalu vyjela smuteční kolona 16 sanitek, ke které se připojily i hasičské vozy, směrem k Ústřednímu hřbitovu a krematoriu v Plzni. U hřbitova svému kolegovi záchranáři naposledy zahoukali a symbolicky se s ním rozloučili.

„Poslední ‚Badova‘ cesta byla snad důstojným rozloučením se záchranářem, který rychlou sanitku pilotoval bezmála 30 let,“ napsala ZZS Plzeňského kraje na svých stránkách.

Tagy:
smrt pohřeb sanitka Plzeň Plzeňský kraj úmrtí kolona zdravotníci poslední rozloučení COVID-19 Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje Václav Janeček Ústřední hřbitov