Přes den bude slunečno a teploty vysoko nad nulou. V noci ale bude dál mrznout

Východ slunce u Karlova mostu

Počasí 2.3.2022 6:48

I když se jaro teprve blíží, teploty už pomalu toto kalendářní období avizují. Nadcházející dny budou jasné až polojasné, teploměry dosáhnou k 8 °C, v noci bude teploměr ukazovat až -10 °C. Podrobnou předpověď zveřejnili Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu.

Ve středu bude jasno až polojasno, v Čechách místy přechodně až oblačno. „Nejnižší noční teploty klesnou k -4 až -8 °C, v údolích ojediněle až k -10 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C,“ informuje ČHMÚ. Přes den se také vyskytne slabý vítr.

I čtvrtek bude jasný až polojasný, na severu a severovýchodě spíše oblačný. Ojediněle se také může objevit slabé sněžení, během dne pod 400 metrů i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty se budou pochybovat mezi -3 až -7 °C, v údolích kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 4 až 8 °C.

pátek meteorologové očekávají polojasno až oblačno, během dne až zataženo. ČHMÚ také očekává slabé sněžení, pod 300 metrů i déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou k -2 až -6 °C, v údolích k -8 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 2 až 6 °C. Opět bude přes den mírně foukat.

V sobotu bude většinou polojasno, na severovýchodě až oblačno. „Ojediněle očekáváme také slabé sněžení, během dne pod 300 metrů i déšť se sněhem,“ uvedlo ČHMÚ. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -3 až -7 °C, nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C.

Neděle bude polojasná až oblačná, na jihu se může objevit sněžení, v polohách pod 400 metrů i déšť se sněhem. „Nejnižší noční teploty klesnou k -3 až -7 °C, při vyjasnění kolem až k -10 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 3 až 7 °C,“ uvedli meteorologové.

I nadcházející dny budou oblačné až zatažené, místy přechodně až polojasné. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -2 až -7 °C, nejvyšší denní teploty mezi 0 až 5 °C.

Tagy: