Chlapce v Litoměřicích měl muž odvézt do lesa a znásilnit. Obtěžoval i další mladíky

Muž měl sexuálně obtěžovat nezletilé chlapce.

Objasnění případu znásilnění v Litoměřicích

Otřesný případ znásilnění chlapce školního věku se udál v severočeských Litoměřicích. Ve vazbě skončil 29letý muž, po kterém kriminalisté pátrali několik dnů. Policisté teď zveřejnili bližší okolnosti toho, jak se jim případ podařilo objasnit.

Případ se stal v Litoměřicích, kde si pachatel vyhlédl chlapce školního věku, který k němu nastoupil do auta. Muž podle informací CNN Prima NEWS odvezl chlapce za město a nedaleko altánku v lese ho znásilnil. Chlapec se s tím měl svěřit doma rodičům, načež se rozjelo rozsáhlé pátrání. Jeden z místních policistů se od kamarádky navíc dozvěděl, že neznámý muž obtěžoval ve stejný den ještě další dva chlapce.

„Jeden doma ovšem nic neřekl, a ten druhý se podle popisu maminky choval divně a byl zamlklý. Až po jejím naléhání se jí svěřil, že potkali nějakého muže, který po nich za finanční hotovost požadoval sexuální službu. Dle popisu těchto chlapců jsme zjistili, že se jedná o téhož muže,“ sdělila mluvčí Krajského policejního ředitelství Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová.

Jeden z chlapců následně s kriminalisty sestavil i podobiznu muže. „Kriminalisté vyhodnotili několik hodin kamerových záznamů. Díky tomu se nám podařilo vytvořit časovou osu, vyslechli jsme zhruba dvě desítky osob, včetně dětí,“ popisuje Hyšplerová.

Za pouhé tři dny se tak detektivům podařilo dopadnout 29letého muže z Litoměřicka, kterého vyšetřovatelé obvinili ze znásilnění. Soud ho pak o víkendu poslal do vazby. „Je zde dána důvodná obava, že by pachatel mohl opakovat trestnou činnost, pro niž je teď stíhán,“ uvedla Barbora Jorová z Krajského státní zastupitelství v Ústí nad Labem.

Policie dále apeluje na rodiče, aby s dětmi o možných nebezpečích při kontaktu s cizími lidmi mluvili. „Nebavte se s cizími lidmi, nesedejte k nikomu do auta. Pokud jsem o samotě a je tam někdo, kdo je mi podezřelý, tak okamžitě vytočím číslo na někoho blízkého nebo si toho dotyčného vyfotím,“ radí psycholog Otakar Fleischman.

Obviněný muž čeká na soud ve Vazební věznici v Litoměřicích. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení.

Tagy: