Nezapomeňte si deštníky. Sněžení může vystřídat déšť, večer pozor na náledí

Počasí 10.1.2022 6:23

Začátek týdne se ponese v duchu občasného sněžení nebo deště. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 °C, na horách kolem -3 °C. K večeru podle Českého hydrometeorologického ústavu hrozí náledí, na pozoru by se měli mít jak chodci, tak řidiči.

V pondělí bude zataženo až oblačno. Během dne meteorologové napříč Českem očekávají občasné sněžení, ve výšce pod 300 metrů nad mořem pak i srážky smíšené nebo dešťové. K večeru by však srážek mělo ubývat, stejně jako oblačnosti. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 °C, na horách kolem -3 °C. Meteorologové varují, že večer se může tvořit náledí, na pozoru by se měli mít jak řidiči, tak chodci.

V noci na úterý teploty ještě klesnou. Ty nejnižší se budou pohybovat mezi -5 až -9 °C, při nízké oblačnosti kolem -3 °C. Obloha bude jasná až polojasná, místy však může být zataženo s nízkou oblačností. Tvořit by se mohly i mrznoucí mlhy, na některých místech by mohlo slabě sněžit.

Úterý bude jasné až polojasné, místy však může být zataženo s nízkou oblačností. Ráno by se podle meteorologů mohly tvořit mrznoucí mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem -3 až 1 °C, na severovýchodě klesnou i k -4 °C. Vát by měl slabý proměnlivý vítr do rychlosti 4 m/s, na východě pak kolem 4 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tagy: