Jan Martin Paďouk v KB Interview: Konopí je zázrak současné medicíny

KB INTERVIEW: Jan Martin Paďouk

KB INTERVIEW: Jan Martin Paďouk

Sledujte KB Interview 22. listopadu ve 21:25 na CNN Prima NEWS: Léčebné konopí zažívá ohromný boom a Češi jsou v jeho výzkumu světovou špičkou. Stojí si za tím šéf společnosti CannaCare Jan Martin Paďouk. Začal jako mladý podnikatel a vedl reklamní agenturu. Jeho životní zkušenosti ho nakonec zavedly úplně jinam.

Nemoc a zkušenost s klasickou medicínou ho dovedly k tomu, aby vyzkoušel jiné formy léčby. „Měl jsem diagnózu, která nebyla z pohledu doktorů úplně léčitelná. Dá se pouze stabilizovat. Stejnou nemocí trpěl i můj nejlepší kamarád. On se vydal cestou konvenční léčby, ale mě rodiče podporovali v hledání alternativních způsobů. Tu cestu jsem velice rychle našel v konopí,“ vzpomíná Jan Martin Paďouk. Nyní je na tom po zdravotní stránce mnohem lépe.

Bohužel, můj kamarád zemřel. Utvrdilo mě to, že cesta, kterou jsem si zvolil, je správná

Konopí obsahuje nejen známou omamnou látku THC, ale i řadu dalších složek. Jednou z nich je CBD, tedy kanabidiol. Podle Paďouka je v ní budoucnost medicíny.

Příběhů lidí, jimž lékaři nedávali velkou šanci na přežití a kterým látka CBD pomohla, je mnoho. „Je to skoro jako zázrak,“ říká Paďouk. Léčba ostatních mu dává motivaci pokračovat ve výzkumu dál. „Ve chvíli, kdy je člověk schopen pomoci druhému, tak tam je pro mě štěstí enormní,“ uzavírá Paďouk.

Celý díl s Janem Martinem Paďoukem uvidíte v KB Interview Martina Moravce v neděli 22. listopadu ve 21:25.

Tagy: