Ozbrojení pachatelé přepadli muže a ukradli mu auto. Policie je po pár dnech vypátrala

Odcizené vozidlo

Policie pátrá po dvou mužích, kteří na Náchodsku přepadli a ukradli auto

Policie v sobotu zadržela dva recidivisty podezřelé z úterní loupeže v Hronově na Náchodsku. Měli přepadnout dvaačtyřicetiletého muže a následně mu ukrást auto. Hledaní muži ve věku 36 a 39 let byli ozbrojeni noži. Při pronásledování se pachatelům loupeže podařilo policii uprchnout.

Krajská policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že policie oba muže zatkla v sobotu večer v Teplicích nad Metují, které jsou od Hronova vzdálené asi 17 kilometrů. Bližší informace k případu a dopadení podezřelých policie sdělí v pondělí.

Policisté začali po vozidle a obou mužích pátrat ihned po oznámení loupeže. U Petrovic se hlídka ukradené auto snažila zastavit, ale řidič na výzvu nereagoval a ujel do Police nad Metují. V Bezděkově se policisté auto pokusili zastavit zastavovacími pásy. Řidič s propíchnutými pneumatikami ještě kus pokračoval v jízdě. Pak oba muži z auta vyskočili a policistům se v nepřístupném terénu ztratili.

Totožnost obou mužů policie zjistila. Po starším muži z Hradce Králové je od května vyhlášeno celostátní pátrání k dodání do vězení, kde si má odpykat desetiměsíční trest za zanedbání povinné výživy a devítiměsíční za ublížení na zdraví. Mladší muž má bydliště v okrese Ústí nad Labem. Za úterní loupež mužům v případě odsouzení hrozí až deset let vězení.

Tagy:
policie Hradec Králové Police nad Metují Královéhradecký kraj Hronov okres Náchod Bezděkov Teplice nad Metují