Po divoké honičce zastavil o policejní auto. S dítětem ve voze a bez řidičského průkazu

Záběry z incidentu na Jablonecku, kdy muž narazil do policejního auta.

V kradeném voze ujížděl s dítětem

Dramatická honička, při které muž za volantem kradeného vozu na Jablonecku prorazil policejní zátaras a zranil policistu, má zajímavý vývoj. Redakce CNN Prima NEWS zjistila, že ujíždějící řidič nebyl ve voze sám. Ve chvíli, kdy zřejmě úmyslně naboural do auta policistů, měl vedle sebe zhruba 10leté dítě.

Muž na zemi, na něm klečí policista. Závěr divoké honičky, která skončila dvěma nabouranými auty. Ta se střetla poté, co policisté postavili svůj vůz do cesty jako zátaras. Muž za volantem luxusního SUV se silným motorem se ale rozhodl nezastavit.

„Třiačtyřicetiletého neřidiče, kterého jsme zadrželi na sklonku minulého týdne při tom, co naboural odcizeným vozidlem služební auto a způsobil tak zranění jednomu z policistů, jsme obvinili ze dvou trestných činů – legalizace výnosu z trestné činnosti a násilí proti úřední osobě,“ sdělil mluvčí libereckých krajských policistů Vojtěch Robovský.

Policisty překvapil i soud

Muž za volantem auta ukradeného neměl ten samý den řidičský průkaz. Při divoké jízdě měl navíc podle informací CNN Prima NEWS v autě dítě. A potvrzuje to i očitý svědek zatýkání, který poskytl video ze svého vozu.

Překvapení to bylo zřejmě i pro zasahující policisty, kteří podle zdroje použili i varovný výstřel, aby muže odradili od pokusu o útěk. Jakému nebezpečí muž dítě vystavil, je dobře patrné i ze záběrů, když při honičce s policisty předjíždí v nepřehledné zatáčce.

Další šok pro policisty přišel později. Soudkyně okresního soudu v Jablonci totiž zamítla jejich návrh, aby muž putoval do vazby.

„Soud neshledal, že by byla dána důvodná obava, že by obviněný po propuštění na svobodu pokračoval v páchání trestné činnosti. Není ani obava, že by se vyhýbal dalšímu trestnímu stíhání,“ vysvětlil mluvčí soudu Jaroslav Kneř. Třiačtyřicetiletý muž byl už přitom v minulosti odsouzený. Teď je stíhaný na svobodě, hrozí muž až šest let vězení.

Tagy: