Po nočních mrazech prudké oteplení. Rtuť teploměrů vystoupá až k 20 °C, bude jasno

Žena na balkóně

Počasí 12.4.2022 7:10

Mrazivou noc a ráno v úterý vystřídá jasná až polojasná obloha. Češi se mohou těšit i na velmi příjemné teploty, ojediněle vystoupají až k 19 °C. Vát bude mírný vítr o síle 2 až 5 m/s.

V úterý bude jasno až polojasno. Do 9. hodiny platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před mrazy ve vegetačním období. Mrazíky mohou ohrozit zejména květy kvetoucích ovocných stromů, zejména meruněk, broskvoní a slivoní.

Během dne však teploty budou příznivější. Vystoupat mají na 13 až 17 °C, v Čechách mohou ojediněle atakovat příjemnou „dvacítku“, vystoupají k 19 °C. Na horách se budou pohybovat kolem 8 °C, na Šumavě dokonce kolem 12 °C. Vát bude mírný jihovýchodní až východní vítr o síle 2 až 5 m/s.

V noci na středu teploty opět klesnou až k bodu mrazu. Pohybovat by se měly zejména kolem 6 až 2 °C, při slabém větru však padnou až k −2 °C, zejména na severovýchodě. Obloha bude jasná až polojasná. Vát by měl slabý vítr o síle do 3 m/s.

Ve středu se opět rapidně oteplí, a to dokonce o několik stupňů více než v úterý. Rtuť teploměrů vystoupá až ke 21 °C. Opět bude jasno až polojasno, později však bude přibývat oblačnosti. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle do 4 m/s, místy v severních Čechách dosáhne síly 3 až 7 m/s.

Tagy: