Moravu a Slezsko zasáhnou odpoledne silné bouřky. Teplejší počasí se vrátí až v úterý

Letní bouřka 5

Na většině území České republiky bude v neděli panovat zatažené až oblačné počasí. Moravu a Slezsko dokonce odpoledne zasáhnou silné bouřky. Doprovázet je budou nárazy větru o rychlosti až 75 km/h. Mohou také padat menší kroupy. Ve své předpovědi to uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Poslední den v týdnu bude převážně zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 10 až 11 °C. Podle meteorologů z ČHMÚ by většinu území ČR měly zasáhnout přeháňky.

Na Moravě a ve Slezsku mohou přijít i silné bouřky doprovázené menšími kroupami a nárazy větru kolem 75 km/h. Ty mohou lámat i větve stromů. Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od 13 hodin pro Jihomoravský, Moravskoslezský, Olomoucký i Zlínský kraj. K večeru by měly srážky postupně ubývat.

I pondělí by se mělo nést v duchu častých přeháněk. Déšť už ale bude slabší. Nejvyšší teploty by mohly vystoupat na 13 °C, na Moravě až na 16 °C. K večeru budou srážky opět ubývat.

K výraznému oteplení dojde v úterý. Ranní teploty se nadále budou pohybovat pod hranicí 10 °C. Odpoledne by ale mělo být slunečné počasí s teplotami přes 15 °C. Teplejší slunečné počasí vydrží minimálně do konce příštího týdne.

Tagy: