Do Česka dorazí další deště. Přes den teploty vystoupají vysoko nad nulu

Zataženého a deštivého počasí se dočkáme i v následujících dnech, informuje na svém webu Český hydrometeorologický ústav. Denní teploty se budou pohybovat kolem 5 °C, v noci klesnou pod bod mrazu.

V úterý meteorologové očekávají zataženo až oblačno, v západní polovině Čech až polojasno. „Ojediněle se objeví mlhy, ráno i mrznoucí. Očekáváme také mrholení nebo slabé sněžení,“ informuje na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 2 až 6 °C, na východě a severovýchodě k nule 0 až 3 °C.

I středa bude zatažená až oblačná, ojediněle se vyskytnou i mlhy. „Na severovýchodě bude místy slabě sněžit, v polohách pod 500 metrů mrholit,“ informují meteorologové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C.

Podobné teploty budou i ve čtvrtek. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 1 až 5 °C, na jihu až 7 °C. Noční teploty klesnou k 1 až -3 °C.  Přes den bude oblačno až zataženo, přechodně místy i polojasno. Ojediněle se vyskytne i déšť nebo přeháňky.

pátek meteorologové očekávají velkou oblačnost i četné sněhové přeháňky, v polohách pod 300 metrů smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty mezi 2 až 6 °C.

Sobota bude oblačná až zatažená, zpočátku místy i polojasná. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až k -7 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 1 až 5 °C.

I nadcházející dny bude převážně zataženo až oblačno, v závěru období i polojasno. Na většině území ČHMÚ očekává déšť nebo přeháňky, od vyšších poloh i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty mezi 2 až 6 °C.

Tagy: