Při pádu z okna kladenské školy zemřela dívka. Okolnosti vyšetřuje policie

Dívka vypadla z okna školy

Skok z okna

Návrat do školy skončil v Kladně tragédií. Z okna školní budovy tam v pondělí ráno vypadla žákyně devátého ročníku. Záchranářům se ji přes veškerou snahu nepodařilo oživit. Případ už řeší kriminalisté. Podle spolužáků měla dívka z okna vyskočit, policie ale nechce podrobnosti komentovat.

Pro některé školáky kladenské základky to měl být den, kdy se po delší pauze v poklidu vrátí znovu do lavic. Jenže už ráno při příchodu míjeli záchranáře, policejní auta a otřesené kamarády. O život přišla jejich spolužačka.

„My jsme šli přes zahradu zadním vchodem, ty prvňáčky vzali zvlášť. Tady stáli policajti všude, takže nás sem ani nepustili,“ popsal jeden z rodičů.

Dívka vypadla ze čtvrtého patra školní budovy, tragédie se stala po sedmé hodině ráno. Na místo dorazily sanitky, jejich posádky se snažily těžce zraněnou žačku zachránit. Zdravotníci ji desítky minut oživovali.

„Přes veškerou snahu záchranářů a zasahující lékařky dívka podlehla svým rozsáhlým zraněním,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Smrt spolužačky některé děti zasáhla natolik, že pro ně ještě během dopoledne přicházeli jejich rodiče a odváděli je. „Dceru jsem vyzvedla teď, jde se ségrou domů, snad to zvládne, padlo to na ni. Je to těžké,“ sdělila jedna z maminek.

Proč dívka z okna vypadla a co dělala ve škole tak brzy?

Všichni si teď pokládají řadu otázek. Například co dívka ve škole dělala už v sedm hodin ráno, když se budova oficiálně otevírá až po půl osmé. V úvahu připadá, že patřila do přípravného kurzu na přijímací zkoušky na střední školu, který údajně začíná hodinu před vyučováním.

To nejpodstatnější ale je, proč dívka z okna vypadla. Mezi žáky se povídá, že sama vyskočila. Tuto informaci nám ale oficiálně nikdo nepotvrdil. „Prošetřujeme pád dívky ze čtvrtého patra základní školy. Vzhledem k tomu, že se jedná o dítě, nebudeme poskytovat bližší informace,“ odmítla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Redakce CNN Prima NEWS kontaktovala vedení školy, ředitelka se o události ale bavit nechtěla. Citlivým případem se kriminalisté dál zabývají. Zjišťují veškeré okolnosti a vyslýchají svědky.

Tagy: