První gesto smíru mezi Harrym a královnou? Na oslavu jejího jubilea má přivézt i děti

Harryho vztah s čím dál více se odcizujícími příbuznými prý nyní „visí na vlásku“.

Rozhovor s Meghan a Harrym

Krize v královské rodině zažehnána? Královna Alžběta pozvala Harryho a Meghan na oslavu svého platinového jubilea u moci. Pár, který žije v Kalifornii, se už o víkendu objevil v Evropě poprvé na veřejnosti od rozchodu s královskou rodinou. Tentokrát přijeli Harry a Meghan bez dětí, královně však slíbili, že se brzy s pravnoučaty uvidí.

William, Kate spolu s dětmi Georgem a Charlottou šli v neděli na tradiční Velikonoční mši bez královny. Ta se totiž od onemocnění covidem v únoru necítí dobře a na veřejnosti se neukazuje. „To jednoho unaví a vyčerpá, takový covid,“ nechala se Alžběta II. slyšet.

Na svého oblíbeného vnuka si ale čas našla. Harry přijel do Británie spolu s manželkou vůbec poprvé od odloučení od královské rodiny. „Bylo to skvělé ji vidět a vím, že by tu byla ráda s námi, kdyby mohla,“ uvedl po mši princ Harry. S manželkou do Evropy přijeli bez dětí, ovšem nikoliv primárně za královnou.

Pravým důvodem byly hry Invictus v Nizozemsku, které princ zahájil. Jedná se o hry invalidních válečných veteránů, které sám před osmi lety založil. Za babičkou se stavil cestou tam. „Prosím, přivítejte mého neuvěřitelného manžela, vévodu ze Sussexu,“ uvedla Meghan svého manžela.

Vytoužené setkání

Viditelně pohnutého Harryho přivítal aplaus ve stoje. Vyzdvihl odvahu týmu, který přijel z Ukrajiny. „Říkali jste mi včera, že jste tu nejen, abyste ukázali svou sílu, ale abyste nám řekli pravdu o tom, co se děje ve vaší zemi,“ prohlásil vévoda ze Sussexu.

V pondělí už se Harryho žena vrátila k dětem do Kalifornie, Harry v Evropě ještě zůstává. Celá královská rodina se tak setká asi až v červnu na oslavách Alžbětiných 70 let na trůnu. Tam se královna zřejmě poprvé uvidí se svou pravnučkou, která nese její jméno – Lilibet bude přesně rok.

Tagy: