Řidič čtyřkolky na Orlickoústecku překvapil policisty. Nechal se napálit kamarády

Řidič čtyřkolky na Orlickoústecku překvapil policisty. Nechal se napálit kamarády

Na čtyřkolce jel bez dokladů

Kamarádi ne vždy poradí dobře. O tom se přesvědčil řidič čtyřkolky na Orlickoústecku, který uvěřil radám, že na málo frekventované silnici nemusí mít k jízdě řidičský průkaz. O opaku ho záhy ujistila policejní hlídka, která jela zrovna taktéž na čtyřkolce.

Čtyřkolka projížděla po silnici v obci Litice nad Orlicí. Nevyžádaný policejní doprovod se jí objevil v zádech. Řidič po pár metrech zastavil a byl evidentně překvapený, že se stal terčem policejní kontroly. Brzy se ale ukázalo, že oprávněně.

„Mladého řidiče zastavil policista na čtyřkolce předepsaným způsobem, vyzval ho k prokázání totožnosti a předložení dokladů. Mladý muž po chvilce přiznal, že řidičský průkaz vůbec nevlastní,“ sdělila mluvčí policistů Eva Maturová.

Dvacetiletý mladík ovšem neměl řidičák nikdy. V minulosti už byl za řízení jiného motorového vozidla bez oprávnění potrestán. Ovšem nepoučil se. „Mně bylo řečeno, že tady na tom kousku nemusím. (...) Mám jenom občanku,“ hájil se před policisty.

K jízdě ho prý navedli kamarádi i přesto, že k provozu na silnici všechny potřebné doklady ke stroji mít musí. Nechal se tedy nejspíš napálit, když jim uvěřil. Teď ho opětovně čeká správní řízení, ve kterém mu hrozí pokuta až padesát tisíc korun.

Tagy:
policie silnice řidičský průkaz řidič Pardubický kraj čtyřkolka okres Ústí nad Orlicí Litice nad Orlicí