Bramborový salát podle celebrit. Pohlreich, Boušková či Janda prozradili své recepty

Při přípravě štědrovečerního bramborového salátu se řada rodin drží vlastních osvědčených postupů. Jaký recept má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, muzikant Petr Janda z Olympicu, herečky Jana Boušková, Petra Černocká nebo zpěvačka Heidi Janků?

Bramborový salát z jablek podle Jany Bouškové

Recept získala od herečky Dany Medřické, maminky svého manžela, herce Václava Vydry.

Potřebujete:

Brambory, majonézu, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl, pepř, dvě oloupaná jablka.

Postup:

Všechny potraviny promíchejte a nechte uležet jeden den v lednici.

Bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí podle Zdeňka Pohlreicha

Potřebujete:

3 lžíce másla, 4 cibule, 2 lžíce tymiánu, 4 lžíce cukru, 5 lžic hrubozrnné hořčice, 4 lžíce červeného vinného octa, 2 lžíce estragonu, 200 g zakysané smetany, sůl, pepř, 600 g malých a ve slupce uvařených brambor, 100 g kyselých okurek, 120 g polníčku, 3 lžíce pažitky.

Postup:

Nakrájenou cibulku orestujte na pánvi. Přidejte tymián a nechte zkaramelizovat. Na další pánvi povařte ocet, hořčici a nechte vychladnout. Postupně přidejte smetanu, estragon, sůl a pepř. Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte a dejte do mísy. Přidejte pokrájené kyselé okurky, cibuli a směs se smetanou. Promíchejte a dejte vychladit. Nakonec přimíchejte polníček, ozdobte pažitkou a dejte na chladné místo odležet.

Bramborový salát s jablkem a hráškem podle Petra Jandy

Potřebujete:

1 kg brambor, 1 až 2 kyselé okurky, 1 vejce, 1 až 2 cibule, 1 až 2 jablka, 1 lžíce kapary, 3 až 4 plechovky hrášku, majonéza, šťáva z citrónu, sůl, 20 dkg šunkového salámu.

Postup:

Navařte si brambory a mezitím nadrobno nakrájejte ingredience. Následně vše důkladně promíchejte. Poté nechte v chladu uležet.

Bramborový salát podle Petry Černocké

Potřebujete:

1 kg brambor, 6 vajec, 2 kyselé okurky, lžíce hořčice, 250 g majonézy, 2 červené cibule, kyselé houbičky podle chuti, jablečný ocet.

Postup:

Nakrájíme na drobné kousky, smícháme s hořčicí a majonézou a necháme vychladit.

Staročeský bramborový salát podle Heidi Janků

Potřebujete:

1 kg brambor, 200 g kořenové zeleniny, 3 vejce, 200 g nakládaných okurek, 1 cibuli ,1 jablko, 250 g bílého jogurtu, 250 g majonézy, sůl, černý pepř, plnotučná hořčice.

Postup:

Všechny suroviny nakrájejte na malé plátky, důkladně promíchejte. Následně dochuťte solí, černým pepřem, plnotučnou hořčicí a lákem z okurek.

Tagy: