Sledujte nedělní Partii se Stanjurou a Schillerovou: Existuje recept, jak zastavit inflaci?

Terezie Tománková

PARTIE Terezie Tománkové 22.5.2022

Jaký je recept na zkrocení inflace, která dopadá na rozpočty většiny českých domácností? Nedělní Partie Terezie Tománkové nabídla duel ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) a jeho předchůdkyně, současné šéfky poslaneckého klubu ANO Aleny Schillerové.

Oba čeští vrcholní politici se v posledních dnech dostali do sporu. Stanjura nařídil na základě vnějšího podnětu přezkoumat rozhodnutí Schillerové (ANO), které se týkalo prominutí DPH u plynu a elektřiny za listopad a prosinec. Cílem je zejména ověření, zda bylo vše v souladu se zákony. „Namísto toho, aby se pan ministr zabýval tím, jak pomoci lidem a firmám, tak naopak bude prověřovat pomoc naší vlády, která skutečně byla účinná,“ vzkázala Schillerová.

Tématem následné druhé hodiny pořadu byli uprchlíci z Ukrajiny. Má Česko ještě možnost je přijímat? Jak zacházet s těmi, jejichž motivací je hlavně získat dávky v jednotlivých evropských zemích?

Nejen o tom debatovali hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller (ANO), hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD), pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) a poslanci Pavel Žáček (ODS) a Radek Koten (SPD).

Tagy: