Sledujte ZÁZNAM brífinku po jednání vlády. Jak chce končící kabinet řešit plné nemocnice?

Andrej Babiš a Adam Vojtěch

Brífink po jednání vlády. Povinné očkování i kompenzace

V pondělí odpoledne se uskuteční schůze vlády v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO). Předmětem jednání bude především epidemická situace. Původně byly ve hře přísnější opatření, k těm ale kabinet nejspíše nakonec nepřistoupí. V 16:30 by pak měla začít tisková konference, kterou můžete sledovat přímo zde v článku.

Ještě před schůzí Babišova kabinetu jednala i Rada vlády pro zdravotní rizika, a to o dalších možných opatřeních proti šíření koronaviru před vánočními svátky. Restrikce se ale podle ministrů Karla Havlíčka a Roberta Plagy nakonec zpřísňovat nebudou, vláda ještě chce vyhodnotit současný vývoj pandemie.

Ministerstvo zdravotnictví původně uvažovalo o omezení počtu návštěvníků vnitřních akcí nebo o přísnějších pravidlech pro ochranu dýchacích cest ve školách. Zavedení lockdownu ale podle resortu není na pořadu dne.

Za neděli přibylo v Česku 6 325 potvrzených případů koronaviru, což je zhruba o tři tisíce méně než před týdnem. Růst epidemie v posledních dnech stagnuje. Počet aktivních případů ale stále přesahuje 290 tisíc. Hospitalizovaných s covidem je skoro 6 500.

Na programu schůze kabinetu je i projednání několika návrhů novel zákonů. Začátek tiskové konference se členy vlády je naplánovaný na 16:30.

Tagy: