Sledujte Hlavní zprávy: Přežije Česko plynovou krizi? Odpoví analytik Pikora

Ekonom Vladimír Pikora (autor: Michal Šula/MAFRA)

Evropský parlament ve středu dočasně zařadil jádro a plyn mezi takzvané zelené investice. Jde o reakci na energetickou krizi způsobenou ruskou invazí na Ukrajinu. Kolik plynu potřebuje Česko a na co se máme připravit? Více se dozvíte v Hlavních zprávách na CNN Prima NEWS a na Primě, které začínají v 18:55.

Poslanci Evropského parlamentu ve středu podpořili dočasné zařazení jádra a plynu mezi zelené investice. Na plénu odmítli námitku proti takzvané taxonomii prosazovanou zvláště levicovými frakcemi. Cílem pravidel, která podporuje většina členských zemí včetně Česka, je motivovat investory k podpoře energií nahrazujících například ropu či uhlí. Středečním hlasováním padla poslední překážka pro přijetí těchto pravidel.

Politici a experti se obávají, že ruský prezident Vladimir Putin může zastavit dodávky plynu do zemí EU už letos v létě. Jak velké zásoby má Česko a mohli bychom se bez plynu obejít? Nejen na tyto otázky odpoví mimo jiné ekonom a analytik finančních trhů Vladimír Pikora v Hlavních zprávách, které začínají na CNN Prima NEWS a na Primě v 18:55.

Další vysílání CNN Prima NEWS

19:40 Krimi zprávy

19:55 ShowTime

20:10 Anthony Bourdain: Neznámé končiny VI (4)

21:05 Zprávy

21:30 360°: Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu. Pokud o nich mluvíte, my také

23:00 Zprávy

23:30 360°

Tagy: