Co znamená pro Česko prodloužení nouzového stavu?

Jak dopadne hlasování o prodloužení nouzového stavu, o které usiluje vláda premiéra Andreje Babiše (ANO)? Představitelé politických stran po hlasování vystoupí na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně. Přímý přenos můžete sledovat v tomto článku.

Vláda požaduje prodloužení nouzového stavu až o 30 dnů. K tomu ale dosud nesehnala dostatek hlasů. Podporu prodloužení do 11. dubna zatím přislíbili komunisté, ale požadují zrušení uzávěry okresů.

„Prodloužení nouzového stavu do 11. dubna bude muset stačit. Budeme dělat všechno pro to, abychom v těch dnech, které máme k dispozici, stlačili čísla na minimum. Bylo by jistější mít třicet dní, ale chápu, že k tomu není politická vůle,“ komentoval Hamáček pro Zprávy PLUS.

Ministr vnitra se ale jasně postavil proti snaze některých poslanců uvolnit zákaz cestování mezi okresy. „Za mě by byla chyba pustit okresy, současná situace je výsledkem provázaných opatření. My jsme nasadili osvědčený set opatření, byla stejná jako v Portugalsku, to je premiant Evropy. Byla by škoda rozmělňovat to, co funguje,“ míní.

Po hlasování vystoupí poslanci na tiskové konferenci. Sledujte ji živě na CNN Prima NEWS či prostřednictvím článku.

Tagy: