Sledujte Partii s prezidentem Zemanem. V druhé části velká politická diskuze

Prezident Miloš Zeman v Partii Terezie Tománkové (3. 7. 2022)

PARTIE s prezidentem Milošem Zemanem 3.7.2022

Hostem první části nedělní Partie Terezie Tománkové byl prezident republiky Miloš Zeman. Ve druhé části proběhne tradiční velká politická diskuse, které se zúčastní pirátka Olga Richterová, Karla Maříková z SPD, Marek Benda z ODS a za hnutí ANO Patrik Nacher. Partie s datem 3. července navíc bude poslední před letní pauzou, jinak s výjimkou Vánoc vysílá každou neděli tak, jak jsou diváci zvyklí. A jaká vlastně byla první polovina letošního roku podle Tománkové?

„Velmi těžký půlrok. Na začátku nás stále trápila pandemie covidu, rychle rostly ceny. V únoru Rusko zaútočilo na Ukrajinu a dopady této agresivní války cítíme nepřímo na svých životech. Máme několik krizí najednou – uprchlickou, inflační, energetickou. Těžkých šest měsíců to bylo a vyhlídky bohužel nejsou dobré. Čekají nás velké zkoušky,“ hodnotí Terezie Tománková, která od začátku roku ve svém pořadu několikrát přivítala prezidenta, premiéra i mnohé členy vlády a poslance parlamentních stran. Letošní rok je na převratné okamžiky skutečně hodně bohatý. Které Partie byly podle Terezie letos nejzásadnější?

„To by měli posuzovat naši diváci především, protože pro každého je zásadní jiné téma, jinak dopadá na jeho život. Ale z mého pohledu to byla asi Partie s premiérem hned po útoku na Ukrajinu. Otázek, obav a emocí bylo mnoho. A od té doby se mi zdá každá Partie důležitá, protože se bavíme o zásadních tématech, která dopadají na život každého z nás. Jestli budou mít lidé z čeho zaplatit teplo a světlo, jestli uplatí své dluhy, zda se nepropadnou na ekonomické dno. Politici hledají řešení a logicky se o to při svém vidění světa přou,“ říká Tománková.

Příprava na dvouhodinový diskusní pořad s vrcholnými politiky je velmi náročná záležitost. Moderátor spolu s dramaturgem musí sledovat všechno, co se v daném týdnu děje, a promítnout to do scénáře nedělní diskuse a otázek na hosty. Nic jim nesmí uniknout. O to víc si tým Partie potřebuje vydechnout během letní pauzy.

„Snažím se trochu vypustit. V létě, červenci a části srpna, má Partie volno. A to je také jediné volno pro mě. Takže si ráda vydechnu a udělám si dovolenou. Budu ji trávit zčásti doma, zčásti na Valašsku a také v zahraničí. V Itálii, na Slovensku. A protože dcera odjíždí na čas studovat na Dánska, tak i tam. Pojedeme poprvé s ní a strávíme tam pár dnů,“ popisuje své letní plány moderátorka Terezie Tománková.

Přípravy na volby

Diváci se ale bát nemusí. O tradiční nedělní politické diskuse zcela nepřijdou. Během pauzy můžou od 11:00 na CNN Prima NEWS sledovat Partii PLUS, ve které moderátoři kontinuálních zpráv vyzpovídají politiky a komentátory a zaměří se na nejzásadnější témata uplynulého týdne.

První Partie Terezie Tománkové se pak bude vysílat v neděli 14. srpna. „Každý návrat po dovolené je zvláštní, ale věřím, že se po delší době vypětí budu na práci těšit. A každou neděli vám opět nabídneme dvě hodiny plné zajímavých hostů a důležitých témat. Brzy nás čekají dvoje volby, tak opět na CNN Prima NEWS nabídneme předvolební debaty, které by divákům mohly jejich volbu usnadnit,“ uzavírá Tománková.

Poslední Partii před prázdninami odvysílá CNN Prima NEWS a Prima 3. července. A bude se určitě na co dívat. Pozvání totiž přijal prezident České republiky Miloš Zeman, na kterého naváže jako tradičně velká politická diskuse se zástupci vládních i opozičních stran.

Krize – vládní i ekonomická

1. hodina

  • prezident republiky Miloš Zeman

2. hodina

  • místopředsedkyně poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti)
  • poslankyně Karla Maříková (SPD)
  • předseda poslaneckého klubu Marek Benda (ODS)
  • poslanec Patrik Nacher (za ANO)

Tagy: