Sledujte ŽIVĚ tiskovou konferenci ČSSD: Bude bydlení dostupnější?

Členové sociální demokracie

Kanál 3 - Online - živé ad hoc vysílání

Sledujte pravidelnou tiskovou konferenci ČSSD k dostupnému bydlení, spravedlivým důchodům a aktuální politické situaci. Brífink, kterého se zúčastní ministr vnitra a předseda strany Jan Hamáček i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, začne ve 13 hodin.

Tiskové konference se kromě dvou členů kabinetu zúčastní i poslanec za ČSSD a starosta města Náchod Jan Birke, kandidát do Poslanecké sněmovny, předseda Mladých sociálních demokratů Lukáš Ulrych a kandidát do Sněmovny za ČSSD Matěj Stropnický.

Sociální demokraté se podle nedělního průzkumu agentury STEM pro CNN Prima NEWS v říjnu do Sněmovny neprobojují. Podle průzkumu by v podzimních volbách získali 4,5 procenta. Hamáček ale věří, že hranici pět procent se straně nakonec podaří překročit. „Je to pořád kolem pěti procent a jsem přesvědčený, že na konci, až se zavřou volební místnosti, to bude přes pět procent,“ uvedl šéf ČSSD.

„Podle všech průzkumů nějakých 30 procent lidí nemá koho volit, budou se rozhodovat na poslední chvíli, a právě na ně musíme napřít svoje úsilí. Musíme lidi přesvědčit, že má smysl jít k volbám, nic není rozhodnuto a souboj se vede do posledního momentu. A samozřejmě pokud někdo uvažuje o volbě sociální demokracie, tak ho přesvědčit, že jde správným směrem,“ stojí si za svým Hamáček.

Tisková konference ČSSD začne ve 13 hodin. Sledujte ji živě v tomto článku.

Tagy: