Sledujte ZÁZNAM: Vláda jednala o pravidlech boje proti covidu. Řešila i otázku Ukrajiny

Tisková konference po jednání vlády

Tisková konference vlády

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) na středečním jednání probírala další úpravy boje proti pandemii koronaviru. Lidé s pozitivním PCR testem by mohli získat možnost se po určitou dobu netestovat. Kabinet dále probral přípravy na české předsednictví v čele Evropské unie, řeč byla i o návrhu letošního státního rozpočtu.

Fialův kabinet řešil změny ve strategii týkající se pandemie koronaviru. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) navrhuje, aby lidé s pozitivním PCR testem nemuseli dalších 30 dní na testování. To je aktuálně povinné například pro vstup do práce.

Válek měl kromě toho na vládě představit jména kandidátů do správní rady Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP). Očekává se, že jedním z nich bude exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Vláda ve středu plánovala probrat přípravy na české předsednictví v Evropské unii. Česko bude EU předsedat v druhé polovině letošního roku. Ministři se neformálně měli začít bavit také o novém státním rozpočtu. Česko je totiž momentálně v rozpočtovém provizoriu.

Šéfové vládních resortů by měli řešit i zahraniční otázky, například situaci na ukrajinsko-ruských hranicích či spor týkající se polského dolu Turów.

Kabinet jedná od 16:00. Tisková konference je na plánu od 20:30. Sledujte ji živě na CNN Prima NEWS či v našem článku.

Tagy: