Střelba v newyorském supermarketu: Jeden mrtvý, dva zranění. Podezřelý byl dopaden

Střelba v supermarketu (zdroj: CNN Newsource)

Jednoho mrtvého a dva zraněné přinesla úterní střelba v supermarketu na Long Islandu v New Yorku. Údajný útočník byl po čtyřhodinovém pátrání dopaden. Jeho motiv zatím není znám.

Policejní oddělení okresu Nassau krátce po poledni tamního času uvedlo, že ke střelbě došlo v supermarketu Stop & Shop na Long Islandu v New Yorku.

Policejní důstojník Patrick Ryder uvedl, že jedna osoba zemřela a další dvě byly zraněny a převezeny do okolních nemocnic. Podle policie zahynul devětačtyřicetiletý muž.

Pátrání po útočníkovi

Střelba se odehrála v kanceláři manažera prodejny v době, kdy v obchodě bylo několik stovek nakupujících. „Zájmovou osobou“ se pro policisty stal třicetiletý Gabriel DeWitt Wilson. Pravděpodobně se jedná o bývalého nebo současného zaměstnance.

Wilson byl po čtyřhodinovém pátrání dopaden. „Můžeme potvrdit, že byl vzat do vazby,“ napsala policie na Twitter.

Podrobnosti o motivu zatím nebyly zveřejněny.

„Tento násilný čin nás šokoval a zlomil nám srdce,“ uvedl ve svém prohlášení prezident společnosti Stop & Shop Gordon Reid. „Naše srdce směřují k rodinám obětí, našim spolupracovníkům, zákazníkům a osobám, kteří hrdinně reagovali na tuto tragickou situaci,“ dodal Reid.

Nedalekým školám bylo řečeno, aby nepřijímaly návštěvníky. Obyvatelé byli požádáni, aby zůstávali ve svých domovech.

Na videu po střelbě lze vidět policejní auta a sanitky zaparkované před obchodem a policisty se zbraněmi.

Tagy: