Vražedný Rýn: Při koupání v řece se utopila dívka. Po dvou dalších pátrá policie

Německá policie pátrá po dvou pohřešovaných dívkách ve věku 13 a 14 let, které se ve středu odpoledne koupaly v řece Rýn u města Duisburg. 17leté děvče se utopilo, uvádí web topky.sk s odkazem na agenturu DPA. Do akce jsou zapojení potápěči, čluny i vrtulníky.

„Pravděpodobnost, že se dvě dívky dostanou z Rýna živé, je extrémně nízká,“ upozornila mluvčí policie ve městě Duisburg. Pomoc přivolali náhodní kolemjdoucí ještě ve středu navečer, když na břehu Rýna u Duisburgu zaslechli volání o pomoc.

Do pátrací akce se zapojilo přes 160 policistů, potápěči i dva vrtulníky. Zatím ale našli jen 17letou dívku, kterou záchranáři vytáhli na palubu záchranného člunu. Ta podle agentury DPA ale nakonec zemřela v nemocnici, uvádí topky.sk. Pátrání po děvčatech ve věku 13 a 14 let ve čtvrtek pokračuje.

V sobotu záchranáři našli v Rýně i tělo 29letého muže, který byl nezvěstný od minulé středy. Podle svědků si šel zaplavat a po několika metrech začal volat o pomoc. Policisté upozorňují, že plavání v Rýně je kvůli nepředvídatelným proudům nebezpečné. Tělo muže záchranáři našli až u holandského města Nijmegen.

Tagy: