Trenére, pojďte koučovat Jets. Dostanete pivo zdarma, láká pivovar Barryho Trotze

Pivovar Little Brown Jug z kanadského Winnipegu se zapojil do snahy přilákat trenéra Barryho Trotze k hokejistům Jets, působícím v zámořské NHL. Zkušenému kouči, který v roce 2018 dovedl Washington Capitals k triumfu ve Stanley Cupu, nabídl doživotně pivo zdarma, pokud se mužstva z rodné provincie Manitoba ujme.

Trenér Winnipegu Paul Maurice nečekaně rezignoval už v prosinci 2021 a sezonu dokončil jako prozatímní kouč asistent Dave Lowry, jenž s týmem do play-off nepostoupil. Devětapadesátiletý Trotz je nyní volný poté, co ho v květnu letošního roku propustili New York Islanders, když klub nedovedl do vyřazovacích bojů a skončil s ním pátý v Metropolitní divizi Východní konference.

Nového trenéra však hledají i Vegas Golden Knights, Philadelphia Flyers, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings a Boston Bruins. Tento klub, ve kterém působí také český reprezentant David Pastrňák, propustil kouče Bruce Cassidyho v minulém týdnu. Trotze by rádo získalo více z těchto klubů a je v nich považovaný za horkého kandidáta na uvolněné místo.

Pivovar Little Brown Jug, jenž sídlí jen 15 minut od Canada Life Center, kde hrají Jets domácí zápasy, nabídl trenérovi jako další bonus k pěnivému moku zdarma, že na jeho počest uvaří pivo podle jeho vlastního výběru. Zástupci pivovaru chtějí podporou kampaně „Barry, vrať se domů“ ukázat, jak místním lidem na klubu záleží.

Tým se do Winnipegu vrátil v roce 2011 díky stěhování Atlanty Thrashers 15 let poté, co původní Jets přesídlili do Arizony.

„Trochu mi to připomíná 90. léta, kdy děti rozbíjely prasátka, aby tu pomohly udržet Jets. Ukazuje to naši vášeň pro sportovní týmy a naše odhodlání zkusit všechno možné, abychom dali věci do pohybu,“ prohlásil James Hofer z vedení pivovaru.

Tagy:
pivo nabídka NHL pivovar trenér Stanley Cup Washington Capitals Winnipeg Jets New York Islanders Manitoba Barry Trotz Paul Maurice