Tropické teploty se blíží. Neděle bude jasná, od pondělí se začne prudce oteplovat

Děti v teplém počasí

Teplé a slunečné počasí v Česku pokračuje. Zatímco v neděli bude maximálně 23 °C, během následujícího týdne budou teploty atakovat tropickou třicítku. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

neděli bude jasno až polojasno. Ojediněle na jihu zataženo, místy hrozí přeháňky a spíš výjimečně bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C. Na horách bude maximálně 13 °C, vát bude mírný vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

Noc na pondělí předpovídají meteorologové převážně oblačnou, na jihovýchodní polovině území může být ojediněle déšť nebo přeháňky. K ránu hrozí ojediněle mlhy. Nejnižší teploty klesnou na 9 až 5 °C, na jihovýchodě bude ale kolem 10 °C. Slabý proměnlivý vítr do 5 m/s.

Přívětivé počasí by mělo pokračovat i v novém týdnu. Na pondělí očekávají meteorologové skoro jasnou až jasnou oblohu s ranními mlhami. Při přechodně zvětšené oblačnosti hrozí ojediněle na jihu země přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na 18 až 22 °C, v severní polovině Čech až 24 °C. Slabý.

Od úterý nás čeká další oteplování. Denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 29 °C. Nelze ale vyloučit výskyt přeháněk, bouřky meteorologové spíše neočekávají.

Tagy: