Pod autobusem na Jihlavsku se utrhla krajnice, vezl školáky. Tři těžce zranění

Na silnici mezi obcemi Puklice a Příseka na Jihlavsku havaroval v pátek odpoledne autobus se školáky z uzavřené puklické školy. Zřejmě se vyhýbal protijedoucímu autu a převrátil se na bok. Cestujících bylo v autobuse 28, z toho 25 dětí. Záchranáři ošetřili 29 lidí, tři se zranili těžce a byli převezeni do nemocnice v Brně, uvedl mluvčí krajské zdravotní záchranné služby Petr Janáček.

K nehodě vyjelo deset posádek záchranářů, svoji práci mohli ukončit krátce před 16:00. Věk těžce zraněných ani policejní mluvčí, ani mluvčí záchranářů nekomentovali.

Autobus s označením Autobusy Jihlava vezl školáky, kteří se nyní kvůli opravě školy v obci Puklice učí v Brtnici a v Jihlavě. Oprava školy za 26 milionů začala v červenci a už je dokončená. Vyučovat by se ve škole mělo znovu od pondělí.

Policie hledá řidiče, který mohl být svědkem nehody. „Potřebovali bychom, aby se nám ozval řidič osobního vozidla, který po silnici projížděl v opačném směru čili jel od Příseky na Puklice. S tím autobusem se pravděpodobně míjel. Potřebovali bychom, pokud by měl záběry z palubní kamery, kdyby se nám ozval na lince 158 a poskytl nám buď svědectví nebo ty záběry,“ řekla Čírtková. Autobus jel ve směru od Puklice na Příseku.

Nehoda byla ohlášena po 14:00. „Řidič autobusu z dosud nezjištěných příčin, ale zřejmě z důvodu vyhýbání se protijedoucímu vozidlu, najel na krajnici. Ta krajnice se utrhla, autobus se převrátil na bok a narazil částečně do stromu,“ řekla Čírtková.

Tagy: