Uzel miloval operu a nezkazil žádnou hezkou chvilku, vzpomíná operní pěvkyně Kalivodová

Radim Uzel s operní pěvkyní Kalivodovou

Kalivodová vzpomíná na Uzla

Vzdělaný a osobitý muž, který nezkazil hezkou chvilku, i tak na sexuologa Radima Uzla vzpomíná operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová. Podle umělkyně známý lékař miloval vážnou hudbu.

„Uzel byl velký fanoušek opery, miloval klasickou hudbu. Byl to muž s velkým humorem a šmrncem, moc jsem si ho vážila. Nejen jeho znalostí, ale i jako člověka, kamaráda a chlapa, který nezkazí hezkou chvilku,“ zavzpomínala na známého lékaře Kalivodová.

Ve vysílání CNN Prima NEWS doplnila, že byl neobyčejně citlivý i chytrý. „Byl osobností, která tu bude chybět. Měla jsem ráda jeho i jeho energii,“ dodala umělkyně.

Sexuolog Radim Uzel zemřel ve věku 82 let. Během života napsal řadu odborných i populárních knih o antikoncepci, plánovaném rodičovství či poruchách plodnosti. Byl také dlouholetým ředitelem Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu.

„Zažili jsme toho hodně, byl lidský, neuvěřitelný vypravěč historek i přítel, který byl ochoten vždy pomoct. Radou a i tím, že byl. Nevím, co víc říct, jsem nešťastná,“ neskrývala emoce herečka Martina Hudečková. Marně hledal slova i herec Oldřich Navrátil. „Byl to jeden z nejlepších lidí, které jsem znal… Strašné. Byl hodný, skvělý. Mám slzy v očích,“ dodal umělec.

Příčinou úmrtí Uzla byla rakovina, se kterou známý odborník bojoval už v loňském roce. „Objevily se mi další nádory. Zhubl jsem dvacet kilogramů, jsem vážně nemocný a skoro mrtvý,“ řekl začátkem března v rozhovoru pro web Extra.

Tagy: