V Česku se extrémně ochladí. K ránu teploty klesnou na -11 °C. Víkend proprší

Přízemní mrazíky, ilustrační fotka

V Česku se extrémně ochladí

V Česku se extrémně ochladí. V noci z úterý na středu a k ránu teploty klesnou až na -11 °C. Během týdne očekávejme počasí převážně oblačné a zatažené. Výjimkou nebude ani déšť a sněhové přeháňky. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V úterý bude zataženo s nízkou oblačností. Zpočátku ojediněle a postupně místy očekávejme polojasné až skoro jasné počasí. Nejvyšší teploty dosáhnou -3 až +2 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem -4 °C. Bude vát slabý proměnlivý nebo severní vítr do 4 m/s, na východě čerstvý severovýchodní vítr 4 až 8 m/s, který místy povane s nárazy kolem 15 m/s. K večeru začne vítr slábnout.

V noci z úterý na středu počítejme s jasným až polojasným počasím. Místy bude zataženo nízkou oblačností nebo mrznoucími mlhami. Nejnižší noční teploty klesnou na -7 až -11 °C, při nízké oblačnosti dosáhnou kolem -5 °C.

Počasí jako na houpačce

Středeční počasí očekávejme jasné až polojasné. Od severozápadu přechodně počítejme až s oblačností. Ráno a dopoledne místy a během dne ojediněle se vyskytnou mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na -2 až +2 °C, při déletrvající mlze nebo nízké oblačnosti dosáhnou kolem -4 °C.

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, zejména na jihozápadě a jihu místy polojasno. Na severovýchodě se výjimečně objeví slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení. Během odpoledne od jihozápadu začne oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty dosáhnou -2 až -6 °C, při malé oblačnosti kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi +1 až +5 °C.

Páteční počasí zpočátku očekávejme jasné nebo skoro jasné. Na severovýchodě se ojediněle vyskytne nízká oblačnost. Během dne od severovýchodu začne přibývání oblačnosti až na zataženo. Večer na severu a severovýchodě se místy objeví slabý déšť, nad 500 metrů nad mořem i sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -3 °C, při slabším větru až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na +2 až +6 °C.

Víkend ve znamení sněhu a deště

V sobotu očekávejme zatažené až oblačné počasí. Zpočátku se ojediněle objeví slabý déšť, nad 400 metrů nad mořem i sněžení. Během dne místy začne oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty se vyšplhají na +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou +1 až +5 °C.

Od neděle do úterý bude oblačno až zataženo. Zpočátku ojediněle a postupně na většině území se vyskytne déšť nebo déšť se sněhem. Od středních poloh a v závěru období i v nížinách se objeví sněhové srážky. Nejnižší noční teploty klesnou na +1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 0 až +5 °C.

Tagy: