Neděle bude studená a deštivá. V příštím týdnu se oteplí, do Česka dorazí i třicítky

Karlův most v Praze

Neděle bude studená, větrná a na obloze se vystřídají slunce s mraky. Podle Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ) je třeba v odpoledních hodinách počítat také s deštěm. Maximální denní teploty vystoupají na 18 °C. V průběhu příštího týdne se razantně oteplí. Už ve čtvrtek se dočkáme tropických 31 °C.

„Za frontou k nám pronikl studený vzduch od severu. Na obloze se během víkendu bude střídat slunce s mraky a srážky se vyskytnou zejména na severu, převážně na horách,“ uvádí meteorologové na Twitteru.

V neděli bude jasno až polojasno, během dne většinou oblačno. Na většině území je třeba počítat s deštěm nebo přeháňkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi  5 až 1 °C a místy se objeví přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 14 až 18 °C.

V pondělí bude zpočátku polojasno, přes den přechodně oblačno a místy přeháňky, ojediněle se objeví také bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty klesnou 8 až 4 °C, na západě naměříme kolem 2 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Nejtepleji bude ve čtvrtek

Také v úterý bude zpočátku jasno až polojasno, postupně začne přibývat oblačnost a místy se objeví také přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C, v Čechách naměříme kolem 3 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 20 až 24 °C.

Ve středu bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví také déšť nebo přeháňky. Na jihu a východě bude přechodně zataženo a srážky místy. Nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 8 °C. Během dne naměříme kolem 26 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Nejteplejším dnem bude čtvrtek. Noční teploty klesnou k 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se naopak vyšplhají až k tropickým 31 °C. Během dne bude polojasno, přes den při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví také přeháňky nebo bouřky.

Tagy: