Víkend bude ve znamení přeháněk a silného větru. Bouřky se opět objeví v pondělí

Počasí

Zatímco v pátek večer Česko zasáhly silné bouřky, v sobotu ráno byla již situace úplně jiná. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se ale o víkendu musíme připravit na přeháňky a vítr, který místy dosáhne rychlosti kolem 55 km/h. Bouřky se opět mohou objevit v příštím týdnu.

V sobotu bude oblačno až polojasno, zejména na severu a severovýchodě se ojediněle objeví přeháňky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 19 až 23 °C, na jihu Moravy až 25 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem bude kolem 15 °C. Povane mírný, přes den čerstvý západní až severozápadní a na Moravě a ve Slezsku zpočátku jihozápadní vítr 5 až 9 m/s, místy ale s nárazy kolem 15 m/s (asi 55 km/h). Večer ale bude slábnout.

V noci ze soboty na neděli bude polojasno až skoro jasno, místy přechodně až oblačno. Na severu a severovýchodě se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C.

V neděli počítejme s polojasným až skoro jasným a místy přechodně až oblačným počasím. Na severu a severovýchodě se zpočátku výjimečně vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 19 až 23 °C, na jihu Moravy až na 25 °C.

Od pondělí opět přijdou bouřky

V pondělí zpočátku bude jasno až polojasno. Během dne začne od západu přibývat oblačnosti. Později se na západě místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 10 až 6 °C, v údolích ojediněle až na 3 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 až 26 °C, na severovýchodě se budou pohybovat kolem 20 °C.

V úterý očekávejme oblačno až zataženo. Na většině území se vyskytnou přeháňky nebo déšť, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty dosáhnou 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 až 24 °C.

Ve středu má být oblačno až zataženo. Na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 17 až 22 °C, na jihovýchodě až na 25 °C.

Od čtvrtka do soboty bude většinou polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 17 až 22 °C.

Tagy: