Vydatné srážky i bouřky. Deštivý víkend by měl pomoci s požárem v Českém Švýcarsku

Déšť a teplé počasí

Počasí (23.7.2022 7:05)

Víkend v Česku se ponese ve znamení dešťů i bouřek. Na severu Čech lze očekávat vydatnější srážky. Déšť nemine ani České Švýcarsko, což by mohlo pomoci hasičům v boji proti obrovskému požáru národního parku. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Déšť, který skrápil většinu českého území, dorazil i do Českého Švýcarska. Zatím tam ale prší spíš slabě. Situace by se však mohla zlepšit. Zejména dopoledne očekáváme, že by v severních Čechách mělo více pršet,“ uvedl meteorolog Josef Hanzlík.

V sobotu bude oblačno až zataženo. Zpočátku zejména v Čechách a postupně na celém území bude převládat déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na severovýchodě a severu místy také vydatnější srážky. Obzvlášť vydatné deště by se měly vyskytnout na návětří Beskyd, Jeseníků, Krkonoš a Jizerských hor.

Během dne se bude oblačnost částečné protrhávat a ubyde i srážek. Nejvyšší teploty se budou podle meteorologů z ČHMÚ pohybovat mezi 20 až 24 °C, při trvalejších srážkách kolem 18 °C.

V noci by mělo být polojasno až oblačno a ojediněle přijdou také přeháňky. Na severovýchodě a východě bude až zataženo a místy déšť, někdy i trvalejší. Nejnižší teploty budou mezi 16 a 12 °C, na jihozápadě a západě místy až 10 °C.

V neděli pak bude polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Na východě zpočátku i zataženo a místy déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou 27 °C, na východě 23 °C. Nejvíce zapršet by mělo opět na návětří Beskyd, Jeseníků, Krkonoš a Jizerských hor.

Tagy: