Zimní bundy nechte v šatníku. Do Česka přišlo jaro, teploty vystoupají až ke 20 °C

Jarní počasí, teploměr

Počasí 21.3.2022 6:10

Lidé v Česku mohou od pondělí během dne nejméně na týden zapomenout na zimní bundy a kabáty. Do tuzemska přišlo jaro s jasnou oblohou a teplotami, které budou atakovat i 20 °C. Nadále však bude v noci mrznout, teploty se budou pohybovat kolem -2 °C, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Již od pondělí si mohou lidé užívat jarního počasí. Jasnou oblohu doprovodí teploty mezi 10 až 14 °C, na horách kolem 4 až 7 °C. Vát by měl mírný jihovýchodní vítr o síle 2 až 7 m/s.

V noci na úterý však teploty klesnou pod bod mrazu, a to až k -3 °C, v údolích dokonce o dva stupně níže. Během dne se však opět vyjasní a teploty vystoupají ke 13 až 17 °C. Nadále bude vát mírný jihovýchodní vítr o síle 2 až 5 m/s.

Teplotní výkyvy budou pokračovat během celého týdne. V noci na středu teploty klesnou až k -2 °C, během dne se však vystoupají až k 20 °C. Příjemné jarní teploty nezkazí ani déšť nebo zatažená teplota, bude jasno.

V noci na čtvrtek teploty klesnou maximálně k -1 °C, denní nejvyšší se pak budou pohybovat mezi 15 až 18 °C, opět bude jasno až skoro jasno. Vát by měl slabý proměnlivý, postupně severozápadní až severní vítr o síle 1 až 4 m/s.

Od páteční noci se teploty budou pohybovat kolem bodu mrazu. Od pátku do neděle bude jasno až polojasno, nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 13 až 18 °C. S koncem týdne však příjemné počasí naruší déšť, meteorologové očekávají ojedinělé přeháňky a přibývání oblačnosti.

Tagy: