Recyklujte! Vyplatí se to

Příběh

Magnum potěší smysly i planetu

Téma: Lifestyle Komerční sdělení Anna Klepalová 25. April 2024
Zmrzlina Magnum je potěšením nejen pro vaše smysly, ale i pro naši planetu. Podporujeme udržitelné pěstování kakaovníků a radikálně omezujeme množství vyprodukovaných plastů.
Kakao, základní složka čokolády a nezbytná součást naší zmrzliny, je považováno za superpotravinu a pokrm bohů. Obsahuje celou řadu minerálů, vitamínů a antioxidantů. Jeho pěstování je však velmi náročný proces…
Abychom zabránili vymizení kakaovníků, musíme pomáhat chránit krajinu, kde se pěstuje a vytvářet zde udržitelný ekosystém.
Magnum se proto zavázalo k vysazení 465 000 stromů v Pobřeží slonoviny, které je největším producentem kakaa, a podpořit tak tamní deštné lesy.
Tropické deštné lesy bývají nazývány „plíce planety Země“, zachycují obrovské množství uhlíku ze vzduchu a tím zabraňují globálnímu oteplování. Jsou nesmírně důležitým ekosystémem. Odhaduje se, že jsou domovem více než poloviny všech známých rostlin a suchozemských zvířat.
Všechny kakaové boby zakoupené pro Magnum proto pochází z udržitelných zdrojů a jsou certifikovány organizací Rainforest Alliance, která zabraňuje nelegální těžbě dřeva a podporuje ochranu pralesů.
Férové ceny a spravedlivý obchod je stejně samozřejmý jako udržitelné ekologické zemědělství. Podporujeme snazší přístup rodin našich pěstitelů ke vzdělání pomocí finančních darů prostřednictvím nevýdělečné charitativní organizace.
Zátěž naší planety snižujeme také omezením produkce plastových odpadů. Jako první zmrzlina na světě jsme začali využívat recyklovaný plast.
Až si vychutnáte svou zmrzlinu Magnum, nezapomeňte kelímek vyhodit do kontejneru na plasty, umožníte tím jeho další využití