Příběh

Elektromobil budoucnosti se jmenuje Hyundai Ioniq 6

Téma: Auto CNN Prima NEWS 29. March 2024

Zcela nový IONIQ 6, elegantní a nezaměnitelný, je obrysem nové éry elektrické mobility. Jeho design a ohleduplný interiér připomínající kokon byly vytvořeny tak, aby vám poskytly individuální a flexibilní prostor. Tím nově definuje zážitek z jízdy.

Vnitřní prostor modelu IONIQ 6 byl od počátku zaměřen na člověka a byl vyvíjen současně s vnějším tvarem. Tento integrovaný přístup je netradičním způsobem navrhování vozu, ale přinesl výjimečný výsledek: kabinu připomínající kokon, která umožňuje cestujícím svobodně si užívat života ve voze. Vnitřní prostor byl maximalizován a protáhl se vpředu i vzadu - výsledkem je jedinečná silueta streamlineru a prostorný interiér.

Kupolovitá kabina, inspirovaná konceptem Prophecy, je navržena tak, aby byla pohodlná a praktická - jako osobní úkryt podobný kokonu.

Udělejte si pohodlí díky předním sedadlům nastavitelným v 8 směrech. Opřete se a dopřejte si osvěžující přestávku při nabíjení - stisknutím jediného tlačítka.

Jedinečná typologie modelu IONIQ 6 ve stylu streamliner se vyznačuje čistými a jednoduchými liniemi a aerodynamickým designem, který jsme nazvali Emotional Efficiency.

Tvar zadní části modelu IONIQ 6 je navržen s ohledem na aerodynamickou účinnost pro maximalizaci dojezdu na elektřinu, posiluje přítlak a snižuje odpor vzduchu.

Eliptický zadní spoiler inspirovaný křídlem je tvarován průhlednými materiály připomínajícími sklo, které zvýrazňují jeho jedinečné signaturní LED osvětlení.

Uplatnění filozofie designu Hyundai Sensuous Sportiness je patrné ve smyslné boční části. Ten je prořezán čistou a jednoduchou proudnicí One Curve, která se s minimalistickou střídmostí táhne od přední části vozu až k zádi. Dynamická, elegantní linie zadní části, vytvořená zadními čtvrtinovými panely jako by poháněla tvary vpřed, i když stojí na místě.

Konstrukce zajišťuje vynikající aerodynamiku, která je pro elektromobily nepostradatelná. Tvar vrtule zabudované do kol tuto vlastnost potvrzuje, protože nutí vzduch nasávat a stékat po boku karoserie jako voda po kameni. Integrovaný zadní spoiler tento efekt doplňuje využitím přítlaku, který napomáhá stabilitě při rychlé jízdě.

Tento přelomový sedan s dechberoucím designem a jízdní dynamikou, jakož i 800V bateriovým systémem pro ultrarychlé nabíjení, přináší strhující výkon. Je postaven na nové špičkové platformě, která není ničím menším než technologickým milníkem v éře rozvoje elektromobilů.

Ve verzi s pohonem všech kol je IONIQ 6 poháněn dvěma elektromotory integrovanými do přední a zadní nápravy, které poskytují výkon 325 k (239 kW) a okamžitý točivý moment 605 Nm (k dispozici pouze společně s baterií s dlouhým dojezdem 77,4 kWh).

E-GMP vyhovuje široké škále typů vozidel, dojezdových vzdáleností a životních stylů díky standardizovanému bateriovému systému vybavenému technologií optimalizovanou pro elektromobily.

Odstraněním benzinového motoru jsme získali prostor pro montáž elektromotoru a baterie nízko nad zemí pro ideální rozložení hmotnosti mezi přední a zadní část a nízké těžiště pro lepší jízdní vlastnosti.

Očekáváme, že ekologický proces barvení kůže lněným olejem sníží biochemickou spotřebu kyslíku (BOD) a chemickou spotřebu kyslíku (COD) v odpadních vodách. Zbytkový lněný olej je biologicky odbouratelný.

Pro výrobu koberečků využíváme nylonovou přízi vyrobenou z recyklovaných rybářských sítí z oceánů.

Dveře jsou natřeny bio polyuretanovou barvou, která obsahuje olej získaný z rostlin, což pomáhá zlepšit kvalitu ovzduší v našich závodech a snížit emise CO2 ve výrobním procesu.

Sedadla v modelu IONIQ 6 mají ekologickou tkaninu vyrobenou z recyklované plastové příze PET.

Přístrojová deska je potažena měkkým plastem PE, který obsahuje biologické materiály získané z přírodní cukrové třtiny.