Turek k migraci: Podíleli jsme se na jednom z nejtragičtějších zákonů. Navrhl možnou cestu

Kandidát do Evropského parlamentu Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě)

Rozhovor s Filipem Turkem

Migrační pakt je jeden z nejtragičtějších zákonů, na kterém jsme se podíleli, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS kandidát do Evropského parlamentu Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě). Za nutné proto považuje pakt odmítnout na vládní úrovni.

„My jsme pozvánku migrantům neudělali – nepřijali jsme stupidní socialistický systém jako v Německu, ani nevydělávali na historickém kolonizování jako například Francie, Nizozemsko a Belgie. Takže bychom ani neměli mít spoluvinu na tom, co se děje,“ odmítl Turek migrační pakt a dodal, že evropští poslanci v této záležitosti už příliš zvrátit nedokážou a vše tak bude záviset na příští parlamentní vládě.

ČTĚTE TAKÉ: Nerudová či Síkela eurokomisařem? Podle Zdechovského nikoliv, vyjmenoval vlastní adepty

Jako „nejlepší možnou cestu“ jak vyřešit migraci hodnotí kandidát do Evropského parlamentu „rwandský model“, který zavedla Velká Británie. Ta se s Rwandou dohodla, že na její území bude moci deportovat uprchlíky, kteří odtud budou žádat o azyl. A i v případě, že jim bude azyl udělen, stejně zůstanou na africkém kontinentě.

Masová migrace podle Turka jen tak neustane

Podle Turka je třeba se připravit na to, že Česká republika bude v následujících letech čelit náporu masové migrace. „Ta totiž pravděpodobně jen tak neustane,“ podotkl.

Řešení, ke kterému nyní sáhla Velká Británie, je podle jeho slov i finančně výhodnější. „Rozhodně se nám vyplatí zaplatit těm lidem letenku a vybudovat azylové centrum mimo naše území,“ zdůraznil s tím, že migrantům jsou vypláceny nejen nemalé dávky, ale například také výlohy za lékařskou péči a „další drahé věci“.

Sledujte speciální předvolební vysílání na CNN Prima NEWS. Připravujeme debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kdyby se nám naslouchalo dřív, předejdeme problémům, říká Nejedlová

Tagy:
Vít Rakušan 360° Evropské volby 2024 Filip Turek migrace Rwanda migrační pakt