V Příbrami se propadla střecha domu. Hasiči vyprošťovali zavalené lidi, zasahoval i vrtulník

Dům s propadlou střechou a zavalenými dělníky v Příbrami

V Přibrami se propadla střecha 2

V Příbrami se při rekonstrukci domu propadla střecha. Podle informací CNN Prima NEWS bylo pod sutinami zavaleno několik dělníků. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky včetně vrtulníku, kterým se podařilo podle starosty města Příbrami Jana Konvalinky osoby vyprostit. Jeden z nich byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice. Ostatní vyvázli bez vážnějších zranění. Podle starosty se „podruhé narodili“.

Krátce před sobotním polednem se v centru Příbrami propadla střecha bytového domu. Sutiny zavalily několik dělníků. Hasiči je již vyprostili. Na místě byly všechny záchranné složky, zasahoval i vrtulník. Záchranáři na místo vyslali také speciální vůz Fenix, nakonec však nebyl potřeba. Do Příbrami přijeli i hasiči specializovaní na vyhledávání osob pod sutinami.

Jeden z vyproštěných je vážně zraněný. „Letečtí záchranáři ošetřili a transportovali 35letého muže s mnohočetnými poraněními hlavy, kotníku a hrudníku. Celou dobu byl při vědomí,“ uvedli pražští záchranáři na Twitteru. Zdravotníci ošetřili na místě i další tři muže, převoz u nich ale nebyl potřeba. Dva další dělníci byli podle informací CNN Prima NEWS v momentě pádu střechy na obědě. Možným zraněním se tak vyhnuli.

Podle starosty Příbrami Jana Konvalinky (ANO) by již měly být všechny osoby mimo nebezpečí. „Čekáme na příjezd statika, který posoudí poškození ostatních okolních budov,“ uvedl pro CNN Prima NEWS před půl jednou odpoledne. Vedlejší obytný dům musel být podle něj kvůli nebezpečí poškození částečně evakuovaný. Vyproštění dělníci se slovy starosty „podruhé narodili“.

Tagy: