Američtí policisté zatkli muže v jeho vlastním domě. Poté zjistili, že si spletli adresu

Americká policie

V Texasu si spletli barák

Američtí policisté zatkli v Texasu muže uvnitř jeho vlastního domu. Dotyčný Alex Delgado si následně reportérům CNN postěžoval na nepřiměřenost zákroku – a hlavně na skutečnost, že si zasahující strážci zákona spletli dům. To vše se navíc odehrálo bez pořádného vysvětlení a omluvy.

Alex Delgado a jeho přítelkyně se už chystali ke spánku. V tom jim na dveře zaklepali tři policisté. Část překvapivého setkání zachytila bezpečnostní kamera u vchodu. Policisté si ve dveřích posvítili na Alexe a oznámili mu, že hledají muže, který se vloupal do garáže a je na něj vydaný zatykač kvůli domácímu násilí.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzný nález v garáži v Řezně: Tělo 19leté dívky našli v kufru auta. Její otec zkolaboval

„Atmosféra byla v tu chvíli ještě klidná. Já jsem byl v klidu, neodporoval a odpovídal na jejich otázky,“ sdělil Alex Delgado. Náhle se však situace vyostřila. „Zničehonic mi podkopli nohy a já jsem upadl na zem. V tu chvíli jsem si myslel, že se mi to jen zdá,“ dodal muž.

Delgado si ze zákroku odnesl pohmožděnou ruku, tržnou ránu a otok kolene. Bezpečnostní kamery pak zachytily, jak policisté Delgada odvádějí z domu v poutech. Jeden ze strážníků přitom držel zbraň, kterou měl Delgado u sebe, když byl zadržen.

Po chvíli ale policisté zjistili, že zadrželi špatnou osobu na špatném místě. Původně mířili do sousedního domu. Bez jakéhokoliv vysvětlení tak Delgada pustili.

„Získat vysvětlení policistů o tom, co se stalo, nebylo snadné. Oddělení potvrdilo, že zasahující policisté byli čerstvými absolventy akademie ve zkušební době. Nikdo z nich neměl dosud ve spisu žádný disciplinární záznam. Zároveň policisté odmítli zveřejnit hlasový záznam z tísňové linky, stejně tak jako záznamy z kamer policistů,“ sdělil reportér CNN Dillon Collier.

Poté co CNN požádala o kopie všech zpráv ohledně tohoto incidentu, bylo reportérům sděleno, že žádné dokumenty, které by odpovídaly této žádosti, neexistují.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Otec nutil syna běhat na pásu, chlapec nepřežil. Zděšení není na místě, hájí ho právník