Zpěvák a skladatel David Kraus se zamiloval do vaření a ve druhé vlně lockdownu mu naprosto propadl. Pěstuje si i své bylinky, suroviny vybírá eko-bio a s láskou vaří pro sebe i svojí partnerku Sarah Opravilovou, která na svět letos v březnu přivedla dcerku Ester.
Sám není v jídle vybíravý ani partnerka, ale nyní přeci jen některé ingredience, jako je třeba česnek, omezují, nikoli gastronomickou kreativnost. Důvod je zcela jasný, který snadno vysvětlil. „Moje žena se stará o miminko, je na ní fixované a kojí a já zase kojím ji tím jídlem,“ popsal usmívající se David Kraus, jak to u nich doma chodí. Prozradil také, že oba milují maso, proto s nadšením přijali pozvání na reopening rodinného podniku El Gaucho, jenž se proslavil jedinečným steakhousovým konceptem. Restaurace má své starší úspěšné sestry například v Thajsku, Vietnamu, Filipínách, Honk-Kongu, Německu a na Slovensku.
David Kraus v El Gaucho Zdroj: FTV Prima
Zpěvák také prozradil, že už zničil hodně kvalitního masa a moc ho to mrzelo a o to více ho těší, že nyní může navštívit El Gaucho už i Praze, kde prý rozhodně není naposledy. „Snažím se vařit z dobrých surovin, ale když si chci udělat koncert, tak si na něj zajdu právě do takové restaurace jako je El Gaucho,“ potvrdil David Kraus, který po celý večer chválil především kuchaře a hovořil o nich jako o neuvěřitelných alchymistech.