Dluhy z hazardu zaplatila obecními miliony. Účetní vyluxovala konto filmových Hoštic

Účetní vyluxovala konto filmových Hoštic

Účetní, která zpronevěřila miliony, míří k soudu

Vesnici Hoštice u Volyně proslavily tři filmy Zdeňka Trošky Slunce, seno. Ve filmech si zahrálo hned několik tamních rodáků. Mezi nimi i Markéta N., která se před dvěma lety neubránila pokušení s hazardem a zpronevěřila milióny. Teď míří k soudu.

Markéta N. z Hoštic u Volyně deset let spravovala obecní účty obcí Hoštice a Hrádek. Vesnickou idylku narušila v červnu 2020, kdy obcím měla zpronevěřit milióny. „Šok to byl pro všechny dost značný. Protože vlastně v tu chvíli obecní pokladna byla prázdná,“ uvedl pro CNN Prima NEWS její kamarád z dětství.

Oblíbená obyvatelka filmové obce prý propadla hazardu a prohrála téměř čtyři milióny. Z hoštické kasy přes internetové bankovnictví měla vybrat postupně téměř dva a půl miliónu korun. „Byly jsme ze dne na den bez prostředků, nicméně celou situaci se nám podařilo ustát,“ popsal starosta Hoštic Miroslav Tománek.

„Momentálně jsme ve čtvrtek podali u okresního soudu v Klatovech obžalobu pro trestní čin zpronevěry, které se dopustila ke škodě dvou obcí,“ vysvětlila klatovská okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Podle informací CNN Prima NEWS Markéta N. v Hošticích od incidentu nežije. O jejím údajném problému s hazardními hrami neměl nikdo potuchy. „Ne, to tady nevěděl nikdo vlastně víceméně až do toho průšvihu,“ doplnil její kamarád. Obžalované účetní hrozí osm let vězení.

Tagy: