Eva Burešová plánuje koncert ve Foru Karlín, nové album zde představí 1. března 2025

Eva Burešová právě finišuje s producentem Jiřím Burianem písně svého nového alba. Po skladbách Sirény a Walking Disaster vydala před nedávnem třetí singl Slzy, ke kterému brzy vyjde také videoklip.

Eva Burešová je v současné době vnímaná především jako herečka. Velkou část umělecké práce má za sebou i po pěvecké stránce, už při studiu na pražské konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze účinkovala v prvních muzikálech. Vydala několik úspěšných singlů, v loňském roce také své debutové album Úsměv Mony Lisy. Aktuálně účinkuje například v Hudebním divadle Karlín, a to například v muzikálu The Bodyguard, už teď se také připravuje na svou roli v muzikálu Beetlejuice. V letech 2021 a 2022 získala 3. místo v anketě populární hudby Český slavík. Aktuálně poslouchá Evu Burešovou na Spotify kolem 60.000 fanoušků měsíčně, její skladby hrají přední tuzemská rádia.

V současné době finišuje Eva Burešová přípravy svého nového alba. Na něm se spojila s producentem Jiřím Burianem. Deska dostala mystický název MERAKI. Jde o slovo řeckého původu, které znamená tvořit něco s láskou, kreativitou a vložit do toho kus své duše. Album má vyjít v září 2024.

Eva Burešová za sebe doplňuje: „Koncert MERAKI ve Foru Karlín pro mě bude velkou hudební i vizuální radostí. Na celém koncertu spolupracujeme s velkými kapacitami svého oboru. Divákům proto můžu slíbit to, že jim nabídneme velký zážitek, a ještě něco navíc. Moje nová hudební tvorba a celý koncept koncertu se bude lišit od mých předešlých písní i vystoupení. Proto se těším, že společně s diváky prožijeme zážitek, který si společně všichni užijeme a budeme chtít i zopakovat.“

Po pilotním singlu Sirény vyšla anglicky zpívaná skladba Walking Disaster. Tklivá a silná píseň, která naplno ukazuje kvality Evy Burešové jako zpěvačky. Skladbu doprovází umělecky pojatý videoklip plný metafor a proměn, který natočila režisérka Darina Burianová. Dalším singlem je česky zpívaný song Slzy, ke kterému brzy vyjde taky videoklip.

Její sólový koncert ve Foru Karlín bude postavený především na skladbách nového alba. V její doprovodné kapele bude kromě dalších hudebníků už zmíněný Jiří Burian.

Prodej vstupenek probíhá prostřednictvím sítí Ticketmaster a Ticketportal.