Dýchala už jako kapr, popsal exstarosta Jaroměře chycení zlodějky. Doběhl ji i na neschopence

V klenotnictví tvrdila, že vybírá dárek pro otce, místo toho ale ukradla čtyři zlaté řetízky v hodnotě několika desítek tisíc korun a dala se na útěk. Případ osmnáctileté dívky z Jaroměře nyní vyšetřují policisté. Mladou ženu prchající z místa činu po krádeži zastavil bývalý starosta města. Záhadou případu zůstává, kam se poděla část lupu. U zadržené totiž policisté našli pouze dva ze čtyř zlatých šperků.

Na záběrech z kamery níže ve videu je vidět majitelka klenotnictví v Jaroměři, jak běží za jednou z domnělých zákaznic po náměstí. Dívka chvíli před tím do obchodu přišla s tvrzením, že chce vybrat dárek pro svého otce. Žena jí proto vyndala čtyři zlaté řetízky. „Chtěla to kolem deseti tisíc, tak ty čtyři vzala a položila je vedle na tablo. No a ona prostě všechny čtyři popadla a utekla,“ popsala prodavačka.

Daleko se ale nedostala. Do cesty se jí postavil exstarosta města a teprve osmnáctiletou zlodějku nepustil. „Vyběhla dívka, za ní majitelka krámu, která volala: ‚Chyťte ji, zlodějka, ukradla mi řetízky.‘ Ta dívčina běžela směrem ke mně, tak jsem se v podstatě jenom postavil, řekl jsem jí, ať zastaví, že to nemá smysl. Ona seběhla z podloubí, utíkala dál na náměstí, tak jsem se za ní rozeběhl a chytil jsem ji,“ popsal situaci exstarosta Jaroměře Josef Horáček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zdrogovaná zlodějka ohrožovala v Olomouci okolí nožem. Dramatickou honičku zachytily kamery

Pro bývalého starostu nejde o první takovou zkušenost. V minulosti už zloděje chytal. Tentokrát byl ale po hospitalizaci na neschopence. Měl právě vycházku a vybíral s manželkou a dcerou šaty do tanečních, když mu zlodějka přišla do cesty. „Ona ta dívčina, protože už za sebou měla asi sto metrů a dnešní mládež nemá žádnou fyzickou kondici, tak už dýchala, promiňte mi ten výraz, jako kapr. Už v podstatě byla za zenitem, takže jsem ji chytil. Ona se chvilku rozdýchávala, ale jak pomalu nabrala dech, tak začalo klasicky používání vulgarismů a výhružek,“ doplnil Horáček.

„Policisté si ženu převzali, skončila v cele. Nyní jí ve zkráceném přípravném řízení bylo sděleno podezření z krádeže, za což jí hrozí až dva roky ve vězení,“ uzavřela policejní mluvčí Lucie Konečná. Zdánlivě banální krádež je ovšem trochu záhadou. U dívky se totiž měly při dopadení najít pouze dva ze čtyř řetízků. Kam se během jejího krátkého úprku z klenotnictví poděly další dva, policisté stále prošetřují.

Tagy:
klenotnictví Jaroměř zlodějka Lucie Konečná řetízek řetízek Josef Horáček