Drama na Jičínsku. Zloději se před policisty snažili zmizet v polích, došlo i na střelbu

K nahlášeným vloupáním jezdí policisté poměrně často. Případ z Jičínska je ale jiný v tom, že zloději byli při příjezdu policie ještě stále na místě činu. Oba se před hlídkou snažili utéct. Došlo i na střelbu.

Bylo těsně před desátou hodinou večer, když policisté vyjížděli na poměrně běžné oznámení do Vysokého Veselí. „Přijali jsme oznámení, kdy si sousedka povšimla pohybu záclon v domě. My jsme pak hned vyrazili na místo. Přijeli jsme po vedlejší cestě, abychom celou nemovitost měli co nejvíce osvícenou,“ popsal pro CNN Prima NEWS zasahující policista Marek Nýč.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vloupe se do domu a pozoruje spící majitele. Voyeur se přesunul do středočeské Řitky

To ale ještě netušili, že se za pár okamžiků podívají pachatelům do očí. Mnohé podobné případy totiž končí jako spekulace a na místě se nic neděje nebo ani nestalo. „Ihned po příjezdu jsme s kolegou vystoupili z vozidla, on šel k pravému rohu nemovitosti a já k levému rohu, abychom se viděli. V okamžiku, kdy jsem zpoza levého rohu vykoukl, viděl jsme v dálce přes plot přeskakovat dvě osoby,“ pokračoval Nýč.

Policisté muže chtěli chytit, proto se za nimi vydali. Zloději ale na výzvu, aby zastavili, nereagovali a snažili se zmizet v polích. „Osoby jsme s kolegou začali pronásledovat a jako donucovací prostředek jsme použili varovný výstřel,“ doplnil zasahující policista.

Jednoho ze zlodějů to nejspíš vyděsilo a rovnou zastavil a lehl si na zem. Druhý ale utíkal dál. „Následně policisté zadrželi i druhého z mužů a oba se k činu doznali,“ doplnila policejní mluvčí Eliška Majerová. V domě, kde už nikdo nebydlí, kromě nalezené peněženky a drobností nic vzít nestihli.

Zato teď ale budou mít co vysvětlovat. „Oběma mužům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže,“ uzavřela Majerová s tím, že jim hrozí až tři roky ve vězení.

Tagy:
střelba zloději vloupání okres Jičín Vysoké Veselí