Silvestr v Praze bez plánů, ale se vší parádou: Tipy na rozloučení s rokem 2022

Je to otázka, kterou každoročně řeší spousta z nás - jak a kde trávit Silvestra? Konec roku už tradičně patří k okamžikům, které si chce každý užít jinak. Kdo má raději klid a upřednostňuje variantu zůstat doma s nejbližšími, nemusí se příliš starat. Spousty lidí ovšem preferují možnost vyrazit do víru dění a to ideálně i do většího města. Mnozí tak míří třeba do Prahy, kde si chtějí užít silvestrovskou atmosféru se vším všudy. Faktem ale je, že sehnat volná místa v některém z vybraných podniků, je v této době už takřka nemožný úkol. Nicméně naděje na správnou silvestrovskou party neumírá. Čtěte, kam se bude dát vyrazit během poslední noci roku 2022 bez předchozích plánů.

Ti zkušenější, kteří každoročně volí možnost strávit silvestrovskou noc v centru české metropole, už vědí, že touto dobou většina podniků rezervace nepřijímá. Jednoduše už mají plno. Naštěstí pro ty, kteří včasné zamluvení programu promeškali, existují i místa, která myslí právě na ně. A nabízí možnost připojit se k silvestrovskému veselí třeba teď hned nebo kdykoli během noci.

Silvestrovský servis na baru

Podnikem, který stále přijímá rezervace, je třeba The Monkey bar. Kdo si místo zajistí teď, bude nejen v samotném centru dění, ale navíc stráví večer u zdroje skvělého jídla i drinků. „V poslední večer roku se oblečte do sametu a přijďte do The Monkey Baru na silvestrovskou párty, kterou dokonale popisují tři slova: Dine. Drink. Dance. V sametovém oblečení krásně zapadnete a navíc vás odmění welcome drinkem. Hrát bude DJ Kewu, nominovaný na cenu Esquire Man, a o překvapení se postará soubor Kiki House of Velvet,“ zve každého, kdo se chce s koncem roku 2022 rozloučit ve velkolepém stylu a navíc v teple Karolína Polatová, marketing manažerka.

A kdo by se přece jen rozhodl slavit víc na punk, může se stavit prostě během Silvestra. V takovém případě ale musí počítat s divočejší variantou novoročních oslav a také s tím, že u stolů už nebudou volná místa. Vstup je za sympatických 850,-.

Odpolední oslavy pro klidnější povahy

Silvestr už sice není oficiální vánoční svátek, to ale nikomu příliš nevadí. Sváteční atmosféra v Praze trvá, dokud to jen trochu jde. Kdo chce mezi lidi, ale večerní proplétání se davy rozverných účastníků hromadných party není nic pro něj, může využít odpoledne a projít si trhy na Staroměstském náměstí a třeba se i pokochat pohledem na orloj, který odpočítá poslední hodiny roku 2022.

Silvestr v nočních ulicích Prahy

Kdo se nerad váže na jedno místo, ten uvítá možnost slavit až do ranních hodin třeba na Staroměstském nebo na Václavském náměstí. Na obou místech a nejen tam se potkají ti, kteří chtějí přivítat rok 2023 bujaře a vesele. Češi, cizinci, mladší i starší. Venkovní tour de Prague, pokud to tak nazveme, nabízí velmi svobodnou volbu zakončení starého roku. Obvykle navíc v doprovodu hudebních kapel i ohňostroje.

Ohňostroj jako na dlani

Kdo patří mezi příznivce novoroční oblohy rozzářené všemi barvami, třeba uvítá tipy na místa, z nichž si tuhle parádu užije s plným výhledem. Velmi oblíbené jsou v Praze sady, Letenské nebo Riegrovy či Petřínské. Právě tam si příchozí ohňostroj vychutnají se stejně naladěnými lidmi. Totéž platí i pro Vítkov nebo Vyšehrad.

A kdo by rád stejně nerušenou podívanou, ale přitom se nechce vzdalovat od centra, může zářivou show sledovat třeba z mostů - ideální je Štefánikův, Mánesův i Čechův.

Tagy:
Vánoce Praha silvestr nový rok